Kibújni az állandó lakcímmel rendelkező anyánkból: megalkuvás

2013. január 16. 16:14

Mi köze a fekete kabátosnak ahhoz, hogy hajléktalan mit csinál?

2013. január 16. 16:14
Herizonford
Alternatíva

„Az Arany János utcánál felszáll egy ritkuló hajú, feketekabátos srác. Amint meglátja a hajléktalant, azonnal sértve érzi magát, le is ül vele szemben. »Micsinász?! Minek fekszel? Mi van, ha mások leülnének, te szar?« kérdezi a hajléktalant, ülve. A hajléktalan a Deák térig feltápászkodik (a szerelvényben még büdösebb lesz), néhányszor elkiáltja magát, hogy »hagyjanak már engem békén«, majd kissé teátrálisan síni kezd. A fekete kabátos arc tovább piszkálja.

Nem tudom, kinek a pártjára álljak. Mi köze a fekete kabátosnak ahhoz, hogy hajléktalan mit csinál? Ha én feküdnék a padon, nem szólna. A hajléktalan ellenben tényleg istentelenül büdös. Metróállomáson viszont nem aludhat, hiszen ott kamerák vannak. Végül is hajlandó vagyok a Nyugatitól a Corvin-negyedig elviselni a bűzt, ha ezzel hozzájárulok valakinek az életben maradásához. Hadd aludjon. A fekete kabátos viszont tovább szapulja. »Jegyed sincsen, menjél már innen!« Nem tudom, hogy a hajléktalannak van-e jegye. Nekem egyébként nincsen, egy tízes gyűjtőjegyből kezeltem le egy korábban már lekezelt jegyet, az ellenőrök nem vették észre. Eldöntöm: a hajléktalan pártjára állok. Mormolom is, hogy »Önnek mégis mi köze van hozzá, hogy kinek van és kinek nincs jegye?«, de senki nem hallja amit mondok. Egy metrókocsi területének ötödén sem tudom tematizálni a közbeszédet, az ország meg 93 000 négyzetkilométeres.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 16. 21:21
További idézet a cikkből: "X-szel egyetértünk abban, hogy csak és kizárólag egy szempontból jó, hogy létezik magyar állam a Kárpát-medence közepén, mégpedig azért, mert Budapest belvárosában így nem tud hozzánk lépni valaki csak úgy egy késsel és elvenni a kabátunkat."
Akitlosz
2013. január 16. 21:14
Mi köze "Herizonfordnak" ahhoz, hogy a fekete kabátos mit csinál?
soelmo
2013. január 16. 17:55
Vidd haza az összes hajléktalant! De ettől függetlenül egyszer jó lenne, ha megvizsgálnák kik a hajléktalanok és miért váltak azzá. Sokszor gondolok arra érdemes-e ebben a világban egy hagyományos értékrendet követni, lakásra gyűjteni, a család boldogulásáért küszködni....vagy lefeküdni egy hűtőszekrénydobozra és magunk alá hugyozni....
antioxi
2013. január 16. 17:47
Esetleg bemehetne egy hajléktalan szállóra mosakodni, hogy ne legyen olyan rohadtul büdös. Nem mondtad neki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!