Ügynökkérdés

2012. december 04. 13:51

A történelmen változtatni nem tudunk.

2012. december 04. 13:51
Herizonford
Herizonford tumblr

„Legfurcsább viszont az, hogy az én korosztályom legnagyobb része is az egyik nagy, a magyar társadalom előtt álló feladatnak tartja az ügynökmúlttal való szembenézést még ma is. Én nem értem, hogy egy huszonéves magyar miért nem szarja le ezt az egészet. A Kónya-Pető vita aláfestéséül szolgáló kánonhörgést produkáló, ÁVH-s vallatószobákban arcon pisilt bácsiknak még valóban lett volna joguk és esélyük is arra, hogy kikényszerítsék e listák nyilvánosságra hozatalát, de az ő erejükből csak a sírásra és a hörgésre futotta. Persze ezért nem hibáztathatóak, öregek voltak már. Azóta tán legtöbbjük meg is halt. A halálukkal pedig a számonkérés busza is elment.

Milyen jogon és milyen alapon foglalkozzam én a rendszerváltás előtt jelentgető ügynökökkel? Csak két évet húztam le a Kádár-rendszerben, és azt is csak úgy, hogy a bölcsődében árulkodós gyereknek számítottam. Az én szempontomból huszadrangú kérdés, hogy 30 éve ki mit jelentett kiről kinek. Persze tényleg nagyon gusztustalan, hogy Horn Gyula meg Medgyessy Péter is voltak miniszterelnökök. Baloldali szavazók egymás között ezt úgy mondják, hogy nem elegáns. A lényeg viszont ugyanaz: egy ideális világban ők nem lehettek volna egy demokratikus ország kormányfői.  Ezt bármikor kész vagyok én is elismerni, de a történelmen változtatni nem tudunk. Kimondani ki tudjuk, ki is mondtuk számtalanszor, ki is fogjuk mondani, amikor csak kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. december 04. 21:55
a kretén posztíró családja, vagy maga érintett a komcsizmusban elkövetői oldalon, ennyi
enes
2012. december 04. 20:01
Schiffer A. nagyon feszegeti ezt a kérdést. Meggyőződésem: tudja kik vannak rajta, s tudja, kikét tüntették már el. Hiszen a D 209 is pont időben került elő.
gvarga10
2012. december 04. 17:54
No te Herizonford-tejbegrizvitéz! A sors olyan,hogy azoknak adja a sarkantyús csizmát,akik nem tudják a sarkantyút összeverni! Úgy látom a mai ifjúság ilyenTalálkoztam olyanokkal, akik annak idején a rosszemlékű "kárpótlás " helyett mindenkinek 20 000 Ft-ot akartak adni! Könnyű volt nekik.Kollégisták voltak,megvolt a sörrevaló,ráértek politizálni. Most,hogy teszik,látják,hogy nem mindent lehet elintézni 20 000 Ft-tal. Egy SZT tiszt-volt miniszterelök a nyugdijasoknak oda is adta a 19 000 Ft-ot.El is addták lelküket az ördögnek! Próbálkoztunk,de a Takács -Zétényi törvényt elmeszelték a nagyeszű rendszerváltó jogászok.Értsd,ahogy akarod! Pedig de sokan vártuk a "Tavaszi nagytakaritást".Igy aztán a komcsi társulatnak sikerült a felelősséget áttestálni az általuk beszervezett áldozatokra-a megvetett ügynökökre,a besúgókra! Pedig-kivéve akik önként dalolva,vagy pénzért teték-az ügynök kétszeres áldozat lett, megvetette a most is hatalomban lévő kommunista elit és a megveti a nép-meg a besúgottak! Boldog ifjúság!Én legalább férfiként távozom e kies siralomvölgyből és TUDOM,hogy az igazság odaát van,de mi lesz veletek? Már azt sem tudják közületek sokan,hogy fiúk vagy lányok.Nem érdekel benneteket a múlt,ez rendjén van.Nem akarok próféta lenni,de az iyen felfogás,mint a tiéd fiataember-nekem azt súgja:JÖVŐTŐK SEM LESZ MÚT NÉLKÜL!
Polgár
2012. december 04. 16:41
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy kik voltak az ügynökök, hanem az, hogy mit írtak. Én rég felfedtem ügynök múltamat,de ez kutya fa...sem érdekelte. A tudatlan tömeg inkább azt akarja demonstrálni, hogy ő bizony nem volt ügynök. Azért nem, mert nem volt hír értéke - senki volt. Csak az volt ügynök, akitől fontos információkat lehetett szerezni. Csak azokról kellet jelenteni akik fontos emberek voltak. Párttagok nem jelenthettek és párttagokról nem kellett jelenteni. Ahogy telik az idő egyre jobban rájövök, hogy totál vállalható ebbéli múltam, már csak azért is mert az elmúlt húsz év politikusi garnitúrájának egy része, még attól is rosszabb, mint azokat korábban minősítettem. Tehetségtelen link, karrierista...alakok a kapitalizmusban is azok maradnak,,, sőt még rosszabbak is lesznek. Világszám lenne ha az ügynökök elkezdenének énekelni - már nagyon várom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!