Csapatjátékos vagyok, de szeretem én lőni a gólokat

2012. december 25. 15:25

Nem jó, ha az ember állandóan szem előtt van, mert egy idő után elkopik. Interjú.

2012. december 25. 15:25
Geszti Péter
Geszti Péter
Cegléd Info

„Mennyire szerény! Hát attól függ. Van, aki okos, de nem akarja mutatni, van, aki buta, de okosnak akar látszani. Persze a bölcsességnek azért léteznek egyértelmű mutatói. Tény, hogy önt a közvélekedés tartja okosnak. Ez pedig már mérvadó. Ehhez képest keveset szerepel okulásunkra.

Nagyon kedves, zavarba hoz ezzel a felvezetéssel. Én meg úgy érzem, hogy sokat jelenek meg képernyőn. Az X-Faktorban rendszeresen láthatnak engem. Nem jó, ha az ember állandóan szem előtt van, mert egy idő után elkopik. Egyrészt nem tud annyiszor megújulni, másrészt nem tud mindig újat mondani. Felgyorsult a világ, elsősorban a kommunikációs csatornák gyarapodása miatt. Ezért hamarabb elavul minden. Bizonyára a dalaim akkor is eljutnak az emberekhez, ha éppenséggel nem »mutatnak« túl gyakran a képernyőn. A harmincas éveimet taposván, fontosnak tartottam, hogy vagy a tévében vagy a rádióban, de folyamatosan szerepeljek. Elmúlt! Egy idő után rájöttem, hogy a kevesebb több tud lenni. Kevesebbet, jobban végiggondolva, többet tud adni az ember. Annyi mindennel foglalkozom, amihez nem kell, hogy állandóan az orra előtt legyek a nézőknek. Azok a dolgaim, amelyekben háttéremberként dolgozom, másfajta értékeket hordoznak. És az is öröm.

De a kereskedelmi csatornák általában nem adnak lehetőséget arra, hogy élvezhessük, hasznosíthassuk bárkinek is az intellektusát. Felszínes a kommunikáció. Érdekes lenne egy olyan műsor, amelyben az életvezetési tanácsoktól a metafizika köréig megnyilatkozhatna, hogy közben feltöltődhessünk. Nem került szóba, hogy mondjuk, az édesanyjával összehoznak egy ilyet?

Hú! Van ilyen műsor, otthon a lakásban, bár a metafizikát ritkán érintjük. Nem szeretném azt sugallni, hogy mindenhez értek. Egyáltalán nem. Néhány dolgot megtanultam – alapvetően mediatizált területekről –, főleg a saját bőrömön, azokat próbálom jól művelni. Legyen az a Nemzeti Vágta, egy musical megírása, egy zenekar létrehozása, működtetése. Én az emberek felvidításához értek, ami a mainstream (fősodor, uralkodó irányzat) kultúrához tartozik, és ebben próbálok minőséget produkálni, ami egyre nehezebb, mert egyre durvább, radikálisabb dolgokat kívánnak a médiumok, hogy nézettséget generáljanak. Ezzel nem könnyű együtt élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:26
Ki ez a baromarcú kis köcsög? És kit érdekel, hogy mit mond? Legközelebb Miki Egeret kellene meginterjúvolni, és a Mandira másolni.
ballada
2013. szeptember 18. 15:33
Szdsz fénykorában hatalmas összegeket kaszált tére kiállított gúnyos képiért (600 millió forint), ballibsik jól tele tömték a zsebét ,Gesztiben meglátták azt a közszereplőt aki a fiatalság prominens szereplője volt na ilyen szájhősökre pazaroltak 600-800 millió forintot.Szóval jó libsi emberke tele milliárdokkal mely az szdsz csatornán csordogált hozzá.Szdsz letünt Gesztike a médiában próbál nyomulni,no meg a az rtl tvben ,ott meg erkölcs romboló műsorok mennek ,Gesztike már az ilyen fajta médiának kell.de megérte neki hisz általuk lett milliárdos . Romhányi Józseftől koppintott versben adja elő a zenéi szövegét rímfaragó stílusban.
pajszer
2012. december 27. 17:47
Megáll az eszem..... Geszti is zsidó?????????????????
Katzky Márton
2012. december 27. 17:47
" Ehhez képest keveset szerepel okulásunkra" Ez a mondatfűzés igazán méltó az újságíróhoz, a témához,és az interjúalanyhoz...Igazi zsidó stílus és ízlés ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!