A legközelebbi társ szokott segíteni

2012. november 19. 14:24

Tavaly csináltam egy Moliére-átírást a Színműn az egyik vizsgára, és most kezdünk a Szputynikkal dolgozni, Bodó Viktor társulatával. Egy nemzetközi színházfesztiválra készülünk. Interjú.

2012. november 19. 14:24
Závada Péter
Progressive Shot

„Életed egy zűrös periódusában mi segít, hogy újra összeszedd magad?

A legközelebbi társ szokott segíteni, úgy értem a barátnőm. Általában hosszabb kapcsolataim vannak, és komolyabb szövetséget alakítok ki azzal, akivel együtt vagyok. Van egy fantasztikus barátnőm. Ha önbizalomhiányom vagy rosszkedvem van, ő segít. Ha ez nem elég, felhívom az apámat, és beszélgetünk. Vele is szoros kapcsolatot ápolok. Na meg az írás. Ha sikerül valami jót írni, akkor utána nem számít semmi.

Csak verseket szoktál írni?

Főleg... bár most már drámát is. Tavaly csináltam egy Moliére-átírást a Színműn az egyik vizsgára, és most kezdünk a Szputynikkal dolgozni, Bodó Viktor társulatával. Egy nemzetközi színházfesztiválra készülünk, a Nyitrai fesztiválra. Én vagyok a darab írója.

Hogyan ünnepled meg a sikereidet?

Régen úgy ünnepeltem, hogy elmentem inni a barátaimmal, de most már nem iszom. Úgyhogy mostanában csak szűkebb körben. Egyébként érdekes, mert nem vagyok egy született önünneplő. Még a szülinapokat is szűkebb baráti körben szoktam megtartani. Elég nagy lakásban lakom. Följönnek, mit tudom én, öten, tízen - sok zenész barátom van - és akkor zenélünk. Egy zenész sráccal lakom egy albérletben. Kunert Peti, a Sadant alapítója, meg a Duda Éva tánctársulat állandó zeneszerzője. Vannak mindenféle erősítők, meg hangszerek a szobájában, az egész egy ilyen bázis. Vele szoktunk zenélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!