Orbán és Fico: két jó barát ha találkozik

2012. október 03. 08:49

Orbán rájött, hogy a hiú szlovákokkal szembeni kontraproduktív izmozás helyett másvalami lehet a hatásos tárgyalási stílus. Kedélyesen, nagyvonalúan, gesztusokkal példát mutatni kisebbségpolitikából.

2012. október 03. 08:49
Király Zsolt
Körkép

„A szlovákoknak láthatóan nagyon tetszettek az elhangzott szavak. Míg a magyarországi híradások főleg a szlovákok új házának átadásáról vagy a komáromi Duna-híd megépítésének aláírásáról szóltak, a szlovák fél élvezte a helyzetet, és fürdött egy jót a dicséretben.

Mint ismert, a kétoldalú találkozó előtti nap Orbán Viktor Berényi Józseffel, az MKP elnökével egyeztetett, információink szerint pedig ugyanaznap találkozóra került sor Robert Fico és a Most-Híd vegyespárt elnöke, Bugár Béla között is (bár ez utóbbi nem volt sajtónyilvános.) Nem tudni, hogy mindez hozzájárult-e a látott előadáshoz, Orbán Viktor mindenesetre beletrafált.

Rájött, hogy a hiú szlovákokkal szemben kontraproduktív az izmozás, helyett másvalami  lehet a hatásos tárgyalási stílus. Kedélyesen, nagyvonalúan, gesztusokkal példát mutatni kisebbségpolitikából. Majd hagyni beszéltetni az otthon nemzetállami törekvésekben jeleskedő Robert Ficot. Hogy a magyarországi szlovákokkal kapcsolatos szavait később a felvidéki magyarokra vonatkoztatva lépni lehessen a nemzeti együttműködés rendszerének irányába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. október 03. 13:36
Gesztusért gesztust kell elvárni, én megteszem ezt a tieidért, te megteszed azt az enyéimért. Ennyi lenne, de erre a Fidesz is képtelen, csak a hason csúszásra és még nemzeti pártnak tartja magát.
brabant89
2012. október 03. 13:28
“Szlovákia ugyanúgy küzd a gazdasági válsággal, mint Magyarország (…), ennek ellenére ha meg kellene neveznem egy országot és egy miniszterelnököt, amelyik ország és amely miniszterelnök a legsikeresebben küzd az európai gazdasági válsággal, akkor ott valószínűleg Szlovákiát és Robert Ficót kellene az első helyre tennem” – fejtette ki [Orbán Viktor]. Hú, így benyalni, az azért nem semmi. Főleg azután, hogy 2010-ben a szlovákokkal való konzultáció nélkül vezettük be a kettős állampolgársági törvényt.
aztabazta
2012. október 03. 12:58
"Orbán rájött, hogy a hiú szlovákokkal szembeni kontraproduktív izmozás helyett másvalami lehet a hatásos tárgyalási stílus. Kedélyesen, nagyvonalúan, gesztusokkal példát mutatni kisebbségpolitikából...." Ha Gyurcsany igy nyalt volna be Ficonak, akkor pedig hazaarulasrol (egyebkent nagyon helyesen) obegatnal, te narancsos pojaca (mert fityesz penzbol elsz, ugye?) !
Fedor
2012. október 03. 12:45
"a hiú szlovákokkal szemben kontraproduktív az izmozás, helyett másvalami lehet a hatásos tárgyalási stílus. Kedélyesen, nagyvonalúan, gesztusokkal példát mutatni kisebbségpolitikából. Majd hagyni beszéltetni az otthon nemzetállami törekvésekben jeleskedő Robert Ficot. Hogy a magyarországi szlovákokkal kapcsolatos szavait később a felvidéki magyarokra vonatkoztatva lépni lehessen a nemzeti együttműködés rendszerének irányába." Amikor én mertem korábban ilyeneket írni, akkor az összes fideszes kikiáltott hazaárulónak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!