Eközben ortodoxiában

2012. szeptember 22. 12:16

A Malév pénzinjekcióinak elkaszálása diplomáciai kudarc volt.

2012. szeptember 22. 12:16
Varga G. Gábor
NOL

„Ha a Malév állami támogatásainak elmeszelése egy szép nagy maflás volt a nemzeti együttműködés unortodox rendszerének, akkor az engedélyt, hogy a cseh kormány viszont adhat százmillió eurót a légitársaságának (CSA), olyan gyomrosként értékelhetjük, amelyet, ha ember kap be, bizonyosan távozik belőle az utolsó lélegzetnyi unortodoxia is. Most látszik igazán, milyen elegyet alkot a koncepciótlanság, a dilettantizmus, némi korrupcióval vegyülve.

A CSA-támogatás ismeretében ma már nem kétséges: a Malév pénzinjekcióinak elkaszálása diplomáciai kudarc volt. Kirajzolódott általa az ország külső megítélése. Talán az orbáni adminisztráció is érezte ezt, s nem véletlenül tűnt úgy, hogy finoman szólva sem vetettek be mindent azért, hogy az unió ne mondja ki a magyar légitársaság halálos ítéletét – amely, tegyük hozzá a korrektség kedvéért, már régen meg volt írva, s ez nem csak Orbánék sara, ahhoz minden kormány hozzátette a magáét 1990 óta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2012. szeptember 23. 10:47
A baj az eladókkal kezdődött és hogy a bíróságok ügyészségek mind egytőröl fakadnak.
Szonja
2012. szeptember 23. 10:40
Réz Jánost és Oszkó Pétert kellene megkérdezni a Malév privatizációjáról. Oszkónak a Malév EU-nál való feljelentéséhez is volt köze. Ezek után szemtelenség a mostani kormányra ráverni a balhét.2007-'10-ig az EU csukva tartotta a szemét a Malév állami támogatásával kapcsolatban, pedig előbb is indíthatott volna eljárást ezügyben. 2010-ben pedig hirtelen kinyílt a szeme. Érdekes.
Beltene
2012. szeptember 23. 09:09
Ez a Magyar..http://kurultaj.hu/2012/08/monus-jozsef-ujabb-vilagrekordja-a-kurultajon-fotok/
bmucsai
2012. szeptember 23. 08:24
A különbség a magyarok és a csehek között, hogy ott kevesebb a hazaáruló! Ne feledjük az a Wizzair jelentette fel az EU-nál a MALÉV-ot, amelynek igazgatósági tagja Oszkó Péter magyar pénzügyminiszter volt. Egyébként épp itt van az ideje az uniós tagság felfüggesztésének. Várom az a politikai pártot, amelyik elindítja a népszavazást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!