A nemzeti amnézia

2012. augusztus 15. 12:52

A szeptember elsején induló köznevelés rendszerében megszűnik a tanítás szabadsága.

2012. augusztus 15. 12:52
Szüdi János
Népszava

Kik a felelősek? A nagyszülők, akik nem meséltek a múltról? Az iskola, ahol bebifláztatták Radnóti, Szerb Antal életrajzát, csak azt az utat hagyta homályban, amely elvezette ezt az országot ahhoz, hogy néhány hét alatt összeszedjék az itt élő zsidókat. Felelős mindenki, aki nem tette meg, amire köteles lett volna. Elsősorban azonban azok a felelősek, akik úgy gondolják, hogy csak nekik lehet igazuk, és aki ezt nem érti, nem tudja, nem fogadja el, annak pusztulnia kell. Az igazság feltárása, megismerése nem egyszerű dolog. Ehhez kell a sajtószabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága, a tanítás szabadsága. Ezért sérülnek elsőnek ezek a jogok minden olyan esetben, amikor az uralmon lévők leplezni kívánják szándékukat, a kizárólagos hatalomra való törekvést.

A szeptember elsején induló köznevelés rendszerében megszűnik a tanítás szabadsága. A cél, hogy az iskola az állam hivatali rendszerének részeként, állami felügyelet mellett működjön, az állam által kiadott tantervet és tankönyvet alkalmazva, csak azokat az értékeket közvetítve, amelyeket az állam fontosnak tart. Az iskolarendszer annak nyújt csak lehetőséget az érettségihez, a felsőoktatásba történő belépéshez, a munkaerőpiacon való helytállást garantáló tudás megszerzéséhez, akinek a családjára a hatalom támaszkodik. A többieknek nincs helye legfeljebb a szakiskolában.

2014-ben eldől, kik vannak többen, az amnéziások, vagy azok, akik nem szeretnének azzá válni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2012. augusztus 16. 09:26
Robinsonnal nincs mit vitázni! Robinson azt a világnézetet képviseli, amely 1990. után gazdasági és erkölcsit tragédiát hozott számunkra. Robinson, azt értsd meg, hogy a te világlátásod minden szinten befuccsolt. Fel nem foghatom, miért erősködsz még mindig a liberalizmusoddal. A hozzád hasonlóktól kiráz a hideg! Számodra egyetlen mondanivalóm van, értsd meg, hogy nektek nincs lap osztva, mert bebizonyosodott, hogy a szabadosság, amelyet ti elbutítottak szabadelvűségként éltek meg, csak káoszt teremt. Az oktatásügyre vonatkoztatva: nem új keletű dolgokról van szó. A ti elvbarátaitok találták ki anno a szóképes olvasás oktatását a magyar nyelv vonatkozásában, amely csaknem analfabétizmushoz vezetett, és ti akartátok megszüntetni az egyszeregy oktatását is. Több nem is kell, annak megértéséhez, hogy mennyire értitek a dolgotokat, hogy a világlátásotok mennyire használható. Még egyszer mondom, veled értelmetlen minden vita!
Valandil
2012. augusztus 16. 08:19
"a tanítás szabadsága" pontosabban szabadossága.
Akitlosz
2012. augusztus 15. 20:25
Ideje lenne már inkább az itt élő magyarokra koncentrálni!
hátakkor
2012. augusztus 15. 18:52
Amikor hatalmon vannak pandúrokkal veretik szét az embereket, meg a belvárost, azt demokratáknak hívják magukat és szabadságot akarnak, valójában anarchiát, mert a káosz az éltető elemük, abban tudnák visszaszerezni a hatalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!