A Beugró mindenképpen sikertörténet

2012. augusztus 31. 11:02

A nézők, a számomra fontos emberek és a kritikusok is nagyon nagy szeretettel fogadták a műsort, nem tudom, miért nem találta meg a helyét a hazai televíziós műsorstruktúrában. Interjú.

2012. augusztus 31. 11:02
Rudolf Péter
Magyar Hírlap

– Miután leállt a 2008-ban indult szituációs színházi játékokon alapuló szórakoztató televíziós műsor, a Beugró, tavaly ősszel adásba került a Mindenből egy van című sorozat a közszolgálati tévében. Hogyan, milyen koncepció mentén jött létre ez a produkció, és mennyiben tekinthető a Beugró folytatásának?

– Az improvizáció mint műfaj összeköti a két műsort, de nagyon más a kettő. Mindkettő óriási kihívás, de különböző okokból. Egy olyan játékban, mint a Beugró, sokkal nagyobb szabadságunk van színészként, mint a Mindenből egy vanban. Ott egy üres térben, díszlet és jelmez nélkül dolgoztunk, és a legkülönfélébb figurákkal népesíthettük be a színpadot. Az új sorozatban fel kell építenünk egy karaktert, a jeleneteknek egy kerek történetté kell összeáll­niuk, amely történetben sorsok bontakoznak ki. Ez hol sikerül, hol nem. És ne feledkezzünk meg arról az aprócska tényről, hogy menet közben kapunk a fülhallgatón újabb és újabb feladatokat. Az első évadból levontuk a tapasztalatokat, és tudjuk, hogy sok munkánk van még vele. (...)

– És mi a helyzet a Beugróval? Miközben az említett közösségi oldalon közel negyedmillió rajongója van, a tévécsatornák alacsony nézettségre hivatkozva adták kézről kézre, tavaly nyáron pedig leállt. Nem tervezik feléleszteni a műsort?


– A Beugró mindenképpen sikertörténet. A sorsa egy másik kérdés. Minden csatornaváltás külön-külön sztori. Mindenhonnan más és más indokból kellett eljönnünk. Nehezen tudtam követni az eseményeket. Az én életemben még soha semminek nem volt ilyen egyértelműen pozitív fogadtatása. A nézők, a számomra fontos emberek és a kritikusok is nagyon nagy szeretettel fogadták a műsort, nem tudom, miért nem találta meg a helyét a hazai televíziós műsorstruktúrában. Én azonban továbbra is bízom abban, hogy nem végleg álltunk le. Olyanok vagyunk, mint a keljfeljancsi, előbb-utóbb mindig talpra állunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2012. szeptember 01. 11:32
Rudolf Péter korunk egyik legnagyobb színésze.
fiandre
2012. szeptember 01. 11:32
A legszórakóztatóbb műsor volt az utóbbi években. Rudolf Péter pedig egy zseni! (De a többiek is patnerek voltak!)
Talpig
2012. szeptember 01. 11:32
Imádom/imádtam a Beugró teljes csapatát, Novák Petitől a törzs szereplőkig. Rudolf Péter pedig, tényleg egy csoda a színház világában, egyedi karakter:) Alig várom a Beugró újra műsorra tűzését, valaki "illetékes" csak érzékeli a kiáltásunkat....!
HattoryHanzo
2012. szeptember 01. 11:31
Egyrészt a Beugró tényleg nagyon jó, másrészt én azt piszkosul nem értem, hogy ha az MTV kapott egy valag pénzt, miért nem rögzítenek/közvetítenek színdarabokat az ország mindenféle színházából, én anno így láttam a kaposvári Csárdáskirálynőt, és kurva jó volt. Mert hogy hát ez is a közszolgálati tévé dolga kéne, hogy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!