Fürtválogatás

2012. augusztus 11. 13:42

Furminttal kezdtük a válogatást július végén. A fürtök 1/3-a maradt fent a tőkén. Tőkénként 6 fürt.

2012. augusztus 11. 13:42
Pálffy Attila
Pincenapló

„Nemrég a napokban több táblán is befejeztük a fürtök válogatását. Kicsit korábban szerettünk volna kezdeni és végezni vele, de más munkák miatt kicsit megcsúsztunk. Furminttal kezdtük a válogatást július végén. Rengeteg fürtöt hozott és Szt. Mártonit. Csak úgy zöldelltek a sor közepek a válogatás után. Kb. a fürtök 1/3-a maradt fent a tőkén. Tőkénként 6 fürt. Képen is látható, hogy rengeteg ment a földre. Ezért is készítettünk verjust egy részéből.

A Juhfark telepítésünk úgy látszik kezd beállni. Itt is 6 fürtre válogattunk, de alig kellett valamit leszedni az össz. termésből. Tőkénként talán 1-2 fürtöt. Nagyon szép, egészséges a termés. A Cabernet Sauvignon eléggé előrehaladott állapotban van a fürtök színeződése terén. Itt 5-6 fürt maradt végül.

Egy-egy dűlőben már végeztünk az Olaszrizlinggel is. Pár nap és teljesen végzünk ezzel a munkával. Betegség sehol, egy kis jég volt a vidékünkön még július végén, de azok a szemek, amik megsérültek, szépen el is száradtak. Aztán jövő héten meg kell kezdenünk a hordók kiürítését is, hiszen lassan készülnünk kell a szüretre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!