Hatalmas energiák Borsodban

2012. augusztus 05. 19:13

A Hello Woodnak köszönhetően Magyarországon is megjelent a szociálisan érzékeny építészet. Nem kell Afrikáig menni, ha segíteni akarunk.

2012. augusztus 05. 19:13
Őrfi József
Nézőpontok

„Csoda történt a híresen eseménytelen kis falvakban? Mit tudnak ezek a helyszínek, amit más falvak nem? Dédestapolcsány, Bódvalenke, Beret, Szakácsi… És ha nem lenne elég a szépnevű kis falvakból, itt van Bátonyterenye, Mályinka, Borsodbóta és Uppony is. A kis településeken tucatnyi helyszín mozdult meg, alkotások születtek.

Összebeszéltek az emberek, és elhatározták, hogy csinálnak valamit? Olyan fontosnak tűnt, hogy az asszonyok mosás közben ülve beszélgethessenek egymással? Hogy tigrisszobor figyelmeztesse az érkezőt, nem akárhová ért? Szebb lett a kilátás attól, hogy keretet kapott? Jobban esik a pihenés a vízen úszó, szép fedett teraszon, mint a parton heverve? A válasz egyértelmű, és határozott igen. Az emberek összefogtak, és alkottak.
 
Persze nem egyedül. Idén 200 fiatallal Borsodba ment a Hello Wood tábor, a MOME line – design műhely és a REFLEKT stúdió szervezésében. Az idei rendezvény minden eddigit felülmúlt, az érkezők és helyiek összefogásával hihetetlen energiák mozdultak meg. (Még a Lenin utcát is átnevezték Hello Wood-ra Dédestapolcsányban.) A résztvevők változásba vetett hitet és az elérést segítő receptet adtak, kultúrát vittek és találtak.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 05. 21:39
Emberöltőnként felfedezik a természetet, aztán a libbantbolsik tesznek ruhla, hogy feledésbe merüljön.
bdi
2012. augusztus 05. 20:31
Klassz dolgokat hoztak össze, de félek, nem erre van a legnagyobb szükség az elszegényedett kis falvakban. Mondjuk ha majdnem ingyen alapanyaggal (pl szalma) hőszigetelnének házakat, vagy hulladékból barkácsolnának napkollektort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!