A 12 pont mára önjáró lett

2012. augusztus 08. 12:48

Tokaj az ország első számú borvidéke. Ezzel járó felelősséggel. Tokaj a világ vezető borvidéki rangjának múltbéli tulajdonosa illetve jövőbeli várományosa. Ezzel járó felelősséggel.

2012. augusztus 08. 12:48
Demeter Zoltán
Gault&Millau

„Szükséges megjegyezni, hogy az adminisztrációs egyszerűsítések mértékét és minőségét egy olyan kezdő kisvállalkozóhoz szükséges méretezni, aki gazdasági tevékenységét csak most indítja. Akkor lesz a 12 pont szépen és jól kivitelezve, ha ez a kezdő borászkisvállalkozó-jelölt a bürokratikus környezetének feltérképezése után induló tőkéjét nem egy Londonba szóló repülőjegyre költi, hanem megvásárolja első parcella szőlőterületét. Ennek a repülőjegynek a megvásárlását elkerülendő, fontosnak éreznék kialakítani egy új termelői csoport kategóriát, mely az adminisztrációs- és az adóterheket illetően különleges kedvezményezett pozíciót élvezne. Ez a termelői csoport lehetne a garancia, országunk szőlészeti- és borászati kuriozitásának megmutatására és megőrzésére.

(...) A munkát azonnal el kellene kezdeni. Félek, hogy elfogy az idő és az innovatív ember a környezetből. Ezen túl Tokajnak nagyobb a felelőssége, mint gazdaságilag eltartania magát. Tokaj az ország első számú borvidéke. Ezzel járó felelősséggel. Tokaj a világ vezető borvidéki rangjának múltbéli tulajdonosa illetve jövőbeli várományosa. Ezzel járó felelősséggel. Ezt lehet érteni vagy nem érteni, de a felelősség itt sem kopik el azzal, hogy az élet elmúlik. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!