Gyűlölködők

2012. augusztus 17. 07:24

A gyűlöletkarmesterek és gyűlöletideológusok ebben a legnagyobbak. Irányt szabnak a gondolatnak – s ha lelépsz a kijelölt útról, kimondják rád a fatvát.

2012. augusztus 17. 07:24
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„A fatvát kiáltók nagy része – saját bevallása szerint – nem is olvasta a darabot, de ítél: »Az eddigi információk alapján nyilvánvaló, hogy Csurka A hatodik koporsó című darabja fércmű, és ideológiai szempontból káros« – mondja Koltai Tamás. Hát persze. És az előbbi mondatból amúgy leginkább az »ideológiai szempont« szúr szemet. Magyar Fruzsina sem olvasta a darabot, de a Népszava beszámolója szerint azt mondta, hogy a Mein Kampfot sem olvasta, ám ettől még tudja, hogy milyen ideológia szerepel benne.

Én nyilván nagyot hibáztam, mert olvastam a darabot, és ez a tény megzavarja ideológiai tisztánlátásomat. Olvastam a darabot, ezért tudom, mi van benne, s ennek alapján vagyok képes ítéletet alkotni róla, ahelyett, hogy a gyűlöletkarmesterek és gyűlöletideológusok rágnák a számba, hogy mit gondoljak. Egészen pontosan: hogy mit szabad gondolnom. Mert a gyűlöletkarmesterek és gyűlöletideológusok ebben a legnagyobbak. Irányt szabnak a gondolatnak – s ha lelépsz a kijelölt útról, kimondják rád a fatvát.

És természetesen mindenhez értenek, mindenben szakértők. A Nyirő-ügy idején huszonnégy óra alatt vált mindegyik megfellebbezhetetlen Nyirő-szakértővé. Soha életükben nem olvastak egy sort sem Nyirő Józseftől (Wass Alberttől, Tormay Cécile-től, Herczeg Ferenctől), de ítéletük s ítélkezésük teljes fegyverzetében pattantak a nyilvánosság elé, s hörögték a szokásos hörögnivalót.
Azt, amivel rajtuk kívül már mindenki torkig van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. augusztus 17. 14:23
Zsoca, lapos vagy. A 186 órában sokkal jobb voltál.
négyzetgyök
2012. augusztus 17. 13:22
Csintalan Sándor megvásárolja a Népszabadságot. A volt MSZP-s országgyűlési képviselő és a Hír TV volt műsorvezetője foglalkozik a kérdéssel és "nemcsak elméleti, hanem gyakorlati szempontból". Csintalan Sándor szerint ugyanis ahhoz, hogy demokratikus médiaviszonyok legyenek Magyarországon, szükség van egy tisztességes baloldali napilapra.
MolnarErik
2012. augusztus 17. 12:49
Na bassz, az ország vezető gyűlölködőjének, aztán van pofája. Csak aztán a szíve is bírja azt a terhelést, amit az arcbőre gond nélkül.
Obulus
2012. augusztus 17. 12:10
"A gyűlöletkarmesterek és gyűlöletideológusok ebben a legnagyobbak." Ne szerénykedj Zsolti, azért ebben te vagy a legnagyobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!