Mi baj van a nem kimutatható doppingszerekkel?

2012. július 31. 17:46

Ha egy államnak pénze van rá, miért ne fejleszthetne ki olyan készítményeket és eljárásokat, amik hozzásegítik a sportolóit az éremhez?

2012. július 31. 17:46
Herizonford
Herizonford tumblr

„Evidens, hogy nem Kongóból jönnek a legjobb síelők, evidens, hogy San Marino, Andorra vagy Lichtenstein nem jeleskedik az olimpiai éremszerzésben, hiszen alig laknak ott, evidens, hogy ha egy országban épp háború van, akkor a sportolói kevésbé tudnak a készülésre koncentrálni, és - mondjuk ki - az is evidens, hogy ha egy ország több pénzt fordít a sportra (tágabban: ha a gazdasági és tudományos-technikai adottságai jobbak), nagyobb eséllyel teljesít jól a sportversenyeken.

Innen már csak egy lépés, hogy ha egy államnak pénze van rá, miért ne fejleszthetne ki olyan készítményeket és eljárásokat, amik hozzásegítik a sportolóit az éremhez?

Igen, ez oda vezet, hogy egy sportra kevesebbet költő állam sportolójának nehezebb lesz a győzelem. De hát eleve az!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2012. augusztus 01. 07:52
A kis kínai úszólány (aki az utolsó hosszon rávert Ryan Lochte idejére - akiről mint tudjuk: férfi :)) vizeletét pl. eltenném az utókornak és 4 év múlva újból bevizsgáltatnám. Rosszindulatú vagyok tudom, de azért ne kábítsuk már egymást, mindenki tudja, hogy az USA és Kína doppingvegyészei 3-4 évvel a WADA előtt járnak...
GáborGábor
2012. július 31. 19:44
faszkalap, küld el a gyerekeidet sportolni, azok kapjanak rá kicsit a siker ízére, aztán majd kérdezd meg újból magadtól, hogy mi a baj a doppinggal... vagy talán buzi-e vagy, és szarsz a gyerekekre???
Parasztvakítás
2012. július 31. 19:13
Már gondolkodtam rajta hogy miért nincs 10 méteres lassú futás??Azaz kitud leglassabban "lefutni"10 métert ,persze úgy hogy folyamatos mozgásba van!! Egyszer már próbáltam kurva nehéz!No ez csak azért jutott eszembe,mert nem egy hanem két eredmény alapján lehetne megnyerni egy versenyt,azaz a lassú és a gyors összevetéséből!No pár doppinglabor lehúzhatná a rolót!!
Zokni
2012. július 31. 19:04
Mit akar ezzel Szerző mondani? Egy újszülött már írhat is a mandiba? Nem elég, ha minden viccen nevet, mert új neki mind egy szálig? Nézze meg a Tűzszekerek c. filmet. Ott is már felvetették a problémát, híven a XIX. sz. végi angol úri (!) sportszerűségi elképzelésekhez. Az egyik főhős nem volt dzsentlemen, mert külföldi edzőt fogadott fel, s nem spontán, úri zsigerből lett pusztán a leggyorsabb. Az nem sportszerű... Aztán a film - többek között - erről szólt, hogy nem, ellenkezőleg: igenis az az erőfeszítés és elhivatottság is még illett az elegáns és sportszerű viselkedési mintákhoz. Manapság a dopping már semmiféle mintához nem illik. Egyszerűen azért, mert "csak" attól válik előnnyé, hogy a másik nem használja. És mindegy, hogy miért nem. Az edzési "titkok", technikák, újítások még beleférnek. Szerzőke! Mi az: fel dobják fehér, leesik sárga? Nem, te kis huncut, nem a pisis pelenkád...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!