Első Balatoni Nyíltvízi Póló Bajnokság?

2012. június 30. 16:26

Meccsek, a rangadók, az északi-partra predesztináltak, lévén ott mélyebb a víz, de az amúgy a fürdés elől elzárt területeken (mint most is történt a füredi mólónál) bárhol beüzemelhető egy ilyen pálya ideiglenesen.

2012. június 30. 16:26
Varga Iván
A Balaton

„Sopánkodtam itt már azon, hogy miért nincs a Balatonon – amikor jég van bőven – strand-jégkorong bajnokság. Mert nincs: se amatőr, sem profi, sem amolyan »All-star« bemutatózás, csak a helyi kölkök passzolgatják a korongot kihevülten. Aztán minap olvasom az újságban – utóbb, nem ám előbb – hogy Balatonfüreden a móló mellett vízilabda pályát állítottak, ahol nem más, a magyar olimpiai csapat bemutatózott, sziporkázott, szórta a gólokat, a parton összesereglettek legnagyobb örömére…

Lehetne hát, (amennyiben a helyi kisistenek akarnák, mert ezt én innen nem tudom elintézni) hogy a strand-röplabda mellett, strand vízilabda meccsek is legyenek nyáron a Balatonon, akár a helyi – nyári »üdülő-játékosokkal« erősítet – amatőr csapatok között, vagy a »nagy« klubok közötti villámtornával, de azt hiszem az évközben saját bajnokságukat játszó öregfiú csapatok is megmutatnák magukat! Hogy volna e rá igény? Hogy szponzorálható-e dolog? A vízilabda Magyarországon a nézőcsalogató sportok közé tartozik, különöst, ha egy-egy egykori, vagy jelenkori sztár is megvillantja tudását a hullámok között.

Amúgy, ha jól emlékszem, a strand-játék fejlesztések között itt-ott szerepelt vízipóló pálya állítása, de erről jelenleg nincsenek mélyreható információim. Persze meccsek, a rangadók, az északi-partra predesztináltak, lévén ott mélyebb a víz, de az amúgy a fürdés elől elzárt területeken (mint most is történt a füredi mólónál) bárhol beüzemelhető egy ilyen pálya ideiglenesen. Az Adrián is ilyen helyeken szoktak játszani az ott bemutatózók...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rücsök
2012. július 05. 14:06
Egy vizespóló verseny sokkal érdekesebb lenne!!
Ivcsek
2012. július 01. 08:45
egyszer egy vihar után egy elhagyott vitorlásért mentünk be, úszva, majd a térdig iszapos nyakig -vízben húztuk ki a partig... No az is emberes feladat volt:) Tény, hogy a sekély vízzel is lehetne mit kezdeni! Amúgy klasszikus frizbi terep...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!