Miért kell fikázni a Compact Discót?

2012. május 24. 20:15

Van ez a szupershow, ez az Eurovíziós dalárdaverseny. Lehet benne persze giccset keresni és találni, de az kétségtelen, hogy „meg van csinálva” a cucc.

2012. május 24. 20:15
Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

„Van ez a szupershow, ez az Eurovíziós dalárdaverseny. Lehet benne persze giccset keresni és találni, alacsony színvonalú extragagyi produkciókban sincs hiány, de az kétségtelen, hogy »meg van csinálva« a cucc, a körítés elsőrangú, a helyszín lenyűgöző, a szervezettség profi, nem mellékesen meg kíváncsi rá néhány tízmillió ember a kontinensen. Ráadásul van ugye magyar induló is (idén a Compact Disco), tehát még szurkolni is lehet. Ne.

A rendezvény mindenesetre grandiózus, szóval szó nélkül elmenni mellette nem lehet. De miről szól a szó? Arról szól, hogy a fideszes politikus compact disznónak becézi a magyar zenekart, a kivénhedt popsztár simán letolvajozza, a honi kommentelők egy része meg irigységtől és kisszerűségtől kétmázsásra fújódva fröcsögi, mennyire semmi ez.

Hát kérem, ez nem semmi. Valami. Az, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál ilyen (giccses, gagyi, felszínes, stb.), tudjuk. Ez neki a jellege. Ez a műfaj sajátossága. Ez ebben a versenyben a játékszabály. Ehhez kell alkalmazkodni, ez van. A Compact Discót ebben a versengésben indította Magyarország, nem valami metálfeszten vagy valamiféle alternatív túlpengetéses dzsemborin, ráadásul produkciója kimagaslóan igényes, a szám jó, az énekes király, a hangzás remek. És a mienk, ugye, amely miatt persze gyalázni kell. Mert magyarok vagyunk, na.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebaj Tóbiás
2013. szeptember 16. 17:44
Én meg a focit nem szeretem. De ha egy magyar csapat netán valami eredményt produkálna akár egy Alsó-Bangledesi területi bajnokságon, azért örülnék neki. Csak úgy.
Kündü
2012. május 25. 18:39
"next" valójában Arató András besúgó diszk-dzsoké...
vizipipa
2012. május 25. 16:29
Igaza van. Aki nem szereti a kertv-s színvonalat, fordítson hátat neki és kész. Aki szereti, az nézze és lelkesedjen.
orion
2012. május 25. 16:29
Mondjuk abban igazad van, hogy aki szereti ezt a szart, annak tetszeni fog. Ahogy az egész ótvar műsor. Ha a CD nyer(ami kizárt, de nem a zene miatt-az tényleg passzol ehhez a csiricsáré, bugyuta rendezvényhez), nagyon fogok örülni, dagad majd a honleányi kebelem-ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!