A gyanú árnyékában: sehol a döbbenet és az őrjöngés

2012. május 18. 10:42

Az elnyújtást és elhülyülést elősegítendő a hangalámondás is lassabb a megszokottnál, s néha csemegéket hallani.

2012. május 18. 10:42
pion
Embargó

„Az RTL Klub új németföldi magyarítása, A gyanú árnyékában erről szól. Napi áldokumentumfilm hétköznaponként este hétkor, és végül is olyan, mint egy végtelenített Fókusz-riport. S mivel egyetlen háromperces bulvárszakasz sem képes megmozgatni az agyi tevékenységet, így nem nehéz egy helyben ülve, bambán, kissé leesett állal végignézni egy ilyen műsor reklámok nélküli, nettó háromnegyed óráját. Az elnyújtást és elhülyülést elősegítendő a hangalámondás is lassabb a megszokottnál, s néha csemegéket hallani, a kedvencem ez: »Tünde és Bernadett abbahagyják a tanulást, és döbbenten figyelik őrjöngve csomagoló apjukat.« Nyelvtan érettségi, referencia nélküli példamondat, döbbenet és őrjöngés sehol, pedig az kellene ide. Ráadásul a narrátor mindig csak azt mondja, amit látnunk kellene. Akivel valamiféle érzelmi töltetet próbálnak hozzátetetni ehhez a száraz és lassú történetmenethez, az maga a szereplő, amikor interjúszerűen elmondja, bele a kamerába, mint a Fókuszban, infócsíkkal, mint a Mónika Show-ban, hogy mit jelent neki ez az egész eseménysor, és hogy a történet szerint neki éppen mennyire rossz. De hogy ez éppen már elmúlt, vagy még tart, az olykor-olykor összekeveredik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!