Ritkán látni ilyen sunyiságot

2012. május 24. 13:46

Lehet utálni Orbánékat, elutasítani társadalompolitikájukat, volt már ilyen, meg lesz is. Nem is ez a gond. Hanem hogy minden mindegy, csak „ezek” bukjanak?

2012. május 24. 13:46
Lippai Roland
Embargó

„Pikó András kolléga az első kérdésben szépen megalapozva a hangulatnak, nagyjából és egészen pontosan így indít: »Két évvel ezelőtt jelent meg az ÉS-ben egy írása, „Az integráció ára volt a címe, melyben azt írta, hogy a roma integráció szénája soha nem állt rosszabbul”, mint akkor. Azóta eltelt két év, megtörténtek a romákat érintő sorozatgyilkosságok, most folyik a per (...)«.

Elsőre rendben, másodikra már nem. A felvetésben nincsen hazugság, annál inkább egy aljas csúsztatás. A hivatkozott mű valóban 2010-ben jelent meg, s az is igaz, hogy azóta eltelt két év. Viszont – azzal ellentétben, amit a kérdés sugall – nem »azóta«, hanem »előtte« történtek meg a romagyilkosságok. E bűncselekmény-sorozat 2008-ban indult, amikor éppen baloldali kurzus vitte az ország ügyeit. Nagyon nem mindegy!

Tehát még egyszer: lehet utálni Orbánékat, elutasítani társadalompolitikájukat, volt már ilyen, meg lesz is. Nem is ez a gond. Hanem hogy minden mindegy, csak »ezek« bukjanak? A gyűlöletben fogant győzelem elviselhetetlenül savanyú lenne, szerintem Pikó kollégának is csókra húzná a száját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marton Géza
2012. május 24. 16:21
Úgy látszik, sunyiságra sunyiság a reakció! A maszop-szadesz rombolása már a tévénéző prolik számára is világos, bár igen lassú a felfogásuk. A fidesz -melyben szép számmal megtalálhatók a levitézlett vén komcsik és szarházi léhűtők- a jelek szerint gyakorlatilag egyenesen folytatja az "elmúlt nyolc évet"; -Semmit sem vontak vissza a Gyurcsótány által kivetett sarcokból, pedig azt hazudták, hogy kormányra kerülésükkor eltörlik. -Adócsökkentést hazudtak, helyette olyan durva adóemelést, új adókat és további sarcolást csinálnak, amilyen még meg volt soha. -Mindezek mellett komoly pénzeket és állami megrendeléseket juttatnak a haveri cégeknek, milliárdokat öntenek a "dr." Schmitt Pál féle piócák zsebébe, és értelmetlenül szórják a pénzt hülyeségekre. -iszonyat hosszan lehetne sorolni még... Azaz a fenti cikk is sunyiság, hiszen nem azért kelt undort a fidesz, mert ők vannak kormányon, hanem azért, amit tesznek. Sok ember nevetségesen viselkedik amikor "kiáll a fidesz mellett", hiszen ezt valójában az mszp ellen teszi. Ők, ha a mostani intézkedéseket az előző kormány tenné, tőlük nem fogadnák el, és itt írnák a kommenteket a népnyúzásról. Helyette szánalmas kényszerhelyzetükben az enyémet fogják mínuszozni, esetleg üres vakkantásokkal engem kiosztani. :) Magyarországon a politika a megosztásra alapul, hiszen egy kettészakított ország a lázadásra szánt energiáit ezzel kioltja. Így válik irányírhatóvá az ország, és nem kell félni, hogy lázadni fognak. Jelentem, működik a dolog!!! :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!