2012-ben érjük el a mélypontot

2012. május 11. 18:45

Ha feltámad a reklámpiac, akkor mi jó pozícióban leszünk ahhoz, hogy learassuk a munka gyümölcsét. Interjú.

2012. május 11. 18:45
Dirk Gerkens
Origo

„Szeptemberben vagy októberben indul az új RTL-tévé?

Őszi rajtot tervezünk. Természeten van céldátum, de ez egyelőre nem publikus, ráadásul a kábelszolgáltatókkal is folyamatosan egyezetnünk kell, nekik mi a megfelelő.

Karácsony előtt van a legtöbb reklámbevétel, addigra - gondolom - már működnie kell.

Igen, az jó lenne, azért is indulnánk ősz elején.

Miért nem egy már létező RTL-es kábeltévét erősítenek meg új műsorokkal , miért kell egészen újat létrehozni?

A Cool például már most is nagyon erős, van egy világos stílusa, nézői rétege, ezért indokolt egy új csatorna bevezetése. Nagyon bízunk benne, hogy a Cool és az RTL2 együtt több nézőt hoz majd a tévétársaságnak, mint amennyit szállított volna a több, saját gyártású műsorral megerősített Cool tévé. Nagyon sok időt töltünk azzal, hogy a csatornáinkat imázsban, tartalomban megkülönböztessük a többitől, és amit tervezünk az RTL2-re, az nem biztos, hogy passzolt volna ahhoz, amit a Cool rendszeres nézői elvárnak.

A csökkenő szpotbevételek idején optimista húzásnak tűnik egy sok saját gyártású - tehát drágább - műsorral induló csatorna indulása. Mit remél 2013-tól?

Azt, hogy megáll a zuhanás, és négy rossz év után végre elindul a tévépiac felfelé. 2009 óta tart nálunk a válság, és azt hiszem, hogy 2012-ben érjük el a mélypontot. A reklámidő viszont ennél olcsóbb már nem lehet. Nekünk az lenne a kedvező, ha a bankszektor, az autópiac is erőre kapna itthon, mert akkor kénytelenek lennének intenzívebben reklámozni magukat, termékeiket, kínálatukat. Én elég optimista vagyok ezzel kapcsolatban. Ha feltámad a reklámpiac, akkor mi jó pozícióban leszünk ahhoz, hogy learassuk a munka gyümölcsét. A digitális átállás pedig egészen új helyzetet hoz, ebben a témában jövőre tisztábban látunk majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2012. május 12. 11:35
"hogy learassuk a munka gyümölcsét" Hehe. Milyen munkáét? Az RTL? A Cool-on legalább néha vannak olyan régi jó filmek amiket már a Filmmúzeum sem vetít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!