Teljes mértékben meg kell élni az adott pillanatot

2012. május 24. 21:38

Most épp készülünk a fesztiválokra, kísérletezünk még egy kicsit a hangzáson, és úgy tűnik, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztiválon fogunk legközelebb fellépni a szimfonikusokkal együtt.

2012. május 24. 21:38
Bocskor Bíborka
fesztblog

„Tavaly év végén és idén februárban is volt már ilyen szimfonikus koncert a MüPában, vannak még tervben további hasonló fellépések?

Vannak ilyen terveink, mert úgy látjuk, hogy úgy a zenekar mint a befogadó részéről van igény rá. Most épp készülünk a fesztiválokra, kísérletezünk még egy  kicsit a hangzáson, és úgy tűnik, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztiválon fogunk legközelebb fellépni a szimfonikusokkal együtt. A nagy tervünk pedig az, hogy ezt a Szimfónikus Remix koncertet ősztől vidékre is valamilyen formában elutaztassuk.

Mennyiben más egy ilyen szimfonikus zenekarral fellépni? Nagyobb a stressz?

Nagyon érdekes dolog, mert sokkal nyugodtabb voltam bizonyos szempontokból egy ilyen koncert előtt, mint egy klubkoncert előtt. Van egy biztos dolog, az, hogy a begyakorolt dalt játsszák, hogy mindenki arra figyel, és persze egymásra. Mert amíg ők kottából játszanak, mi érzésből, és ezért muszáj egymásra figyelni, hiszen ők minket kísérnek, és ők nem fognak improvizálni. Nekem nagyon szimpatikus ez a fajta nagy figyelem, bár még csak most tanulom. Mondjuk úgy, hogy középfokon vagyok tudatos figyelemből. (...)

Mik a tervek a nyárra? Terveztek valami különleges dolgot a fesztiválokra?


Azt tervezzük, hogyha lehet, akkor egy-két fellépésre megfűszereznénk a zenekart pár ütőssel, vagy kórustaggal. Folyamatosan gondolkozunk, hogy mivel lehetne még izgalmasabbá tenni ezeket a fellépéseket, hogy tudjuk mindig újra és újra meglepni a közönséget és olykor még magunkat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!