Deklasszált öntudat

2012. március 21. 08:41

Ha létezik lumpenproli ebben az országban, az minden tekintetben Gyurcsány Ferenc maga, valójában az ő szintjére sem leszakadni, sem felkapaszkodni nem lehet.

2012. március 21. 08:41
Ugró Miklós
MNO

„Gyurcsány szerint Orbán »szegénysorból trükkök százaival felemelkedett újgazdag«, aki »származási szégyenében túlbuzgón bizonyít«, akinek »lehet háza a Svábhegyen, lehet szőlője Tokajon, strómanok nevén nagy vagyont halmozhatott fel vállalatokban, de kultúrája megmaradt a faluszéli grund verekedős világánál: »Gyere ki a kultúr elé, öcsi, ha van valami baj!««, ő csak egy »felkapaszkodott proli«, aki lenézi saját világát, szülei társadalmát. (...)

Miközben Gyurcsány a rágalmait szórja, a stílusában, az indulataiban, a gondolkodásmódjában tökéletesen megtestesíti a leghitványabb, még a lumpennél is alávalóbb proli mentalitást. Miközben azt blogolja, hogy Orbán egy felkapaszkodott proli. Ez a proli kifejezés amúgy is érzékeny pontja az utóbbi tíz esztendő kampánytörténetének. 2002-ben, majd 2006-ban is a jobboldal munkásellenes szociális érzéketlenségének legfőbb bizonyítéka volt, hogy a Fidesz hívei »panelprolinak« nevezték a lakótelepek népét. Egyetlen apró baj van. A jelzett időben egyetlen jobboldali (fideszes) publicista, politikus sem használta a »panelproli« kifejezést. A Népszabadság egyik jeles szerzője találta ki és tette közkinccsé, a jobboldalnak semmi köze nem volt hozzá, csak védekezni kényszerült ellene. Egyébként ha létezik lumpenproli ebben az országban, az minden tekintetben Gyurcsány Ferenc maga, valójában az ő szintjére sem leszakadni, sem felkapaszkodni nem lehet. A degenerált nem feltétlenül azt jelenti, hogy genetikusan hülye. (Ha nem kell, ne keverjük bele a másik családját.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robinzon Kurzor
2012. március 21. 14:17
Gyurcsány pontosan fogalmazott. Amúgy Ugró is Gyurcsányrók, sőt még abban is igaza van, hogy a "panelproli" kifejezést tényleg nem használta a jobboldal 2002-ben. Bayer arról beszélt a 2002-es első forduló után, hogy "Egy hét múlva vasárnap Magyarország nem fogja engedni azt, hogy a vízfejű Budapest, ezen belül Pest lumpenprolijai döntsék el, mi történjék ezzel az országgal." De a dolog lényegét tekintve mondhatjuk azt is, hogy Ugró is csak egy hazudós lumpenproli.
Soma
2012. március 21. 10:22
Gyurcsányt egyetlen egyszer láttam lovon. A testtartása leképezi a teljes életpályáját. Ő az, akit nem kell irigyelni! Nézzük már a környezetét! Gréczytől Vadai Ágnesig! Sokan attól is herótot kapnának, ha igaz lenne: Az anyám az anyósom cselédje. A lélek fejlődésének vannak választott és kapott fázisai.
pic
2012. március 21. 09:33
A hatalom elvesztése egyesekben maradandó pszichés károsodást okoz. Na erre tankönyvi példa Gyurcsány Ferenc. S baja napról napra súlyosbodik. Írásai, felszólalásai napról napra kórosabb képet mutatnak.
balbako_
2012. március 21. 09:25
A Gyurcsány família jobb, ha hallgat az ősökről, leszármazottakról. Az apjáról már hallhattunk eleget, csemetéjét érettségi csalással tudták átgyömöszölni a vizsgán, aztán lopott is a drágám. Anyai ágon az egyik legvéresebb kezű terrorlegény dédpapa, a bulgáriai rendőrség és az INTERPOL által kőrözött nagypapa (Dobrev), hozzá méltó nagymama, aki állami pénzeket utalt a családba, és maga Fleto akinek a bűnlajstroma egy kilométerrel hosszabb, mint Al Capone-é. Ha létezik lumpen proli csavargó banda, hát ők azok egytől egyig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!