Hol van itt az öncenzúra?

2012. március 14. 17:26

Sok mindent lehet mondani a közszolgálati tévében, de talán azt mégsem kéne, hogy csak úgy, mellékesen blőrözték ki Lomniczit a botrányos bejátszásban.

2012. március 14. 17:26
szabóZ
comment:com

„Juhász mond valamit az öncenzúráról, meg a Lomniczi-ügyről, mire Pindroch visszakérdez, hogy mégis mi az öncenzúra abban, hogy kitakarták az m1 Híradójában az egykori főbíró fejét. És akkor itt egy kicsit megakad a beszélgetés, Juhász nem tudja, hogy jól hallotta-e, Pindroch pedig csak bambán vigyorog, mint aki azt hiszi, hogy most aztán bevitt egy erős gyomrost. Pedig csak meglendítette, mint aki ütni készül, aztán kapálózott picit a levegőben. És ha már, hát pofára is eset a lendülettől.

Én pedig arra várok, hogy mégis mikor szakadnak le az MTV stúdiólámpái. Mert hát sok mindent lehet mondani a közszolgálati tévében, de talán azt mégsem kéne, hogy csak úgy, mellékesen blőrözték ki Lomniczit a botrányos bejátszásban. Talán inkább küldhetnének egy köremailt a munkatársaknak, hogy ha ez az ügy élő adásban szóba kerül, akkor a műsorvezető süsse le a szemét, és motyogja azt, hogy elnézést, hülyék voltunk, elnézést hülyék voltunk. Egészen addig, amíg a meghívott vendégek fel nem adják, és nem kezdenek el másról beszélni.

A beszélgetés egyetlen tanulsága, hogy lehet, hogy mégiscsak érdemes lenne előrébb tolni Dopemant a millásoknak. Mert ő legalább nem szarozott volna, és úgy vág vissza, ahogy azt ilyen helyzetben illik: pár erőteljesebb baszdmeggal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2012. március 16. 09:35
1. „Megmondja a főszerkesztőhelyettes, kik szerepeljenek az anyagban, de a hírműsorok azok így működnek.” Akik a háttérben homályosan látszanak, de nem beszélnek, azok nem szerepelnek. 2. „A riporter és a vágó azt az utasítást, hogy ez a négy személy szerepeljen és Lomnici ne szerepeljen ebben az anyagban, ezt úgy értelmezte, hogy ne is látsszon, és ezzel a brutális módon, mert másképp nem tudták megoldani, kitakarta a képből.” A riporter és a vágó és a vágó hülyének tettették magukat és a háttérben a homályban ácsorgó, nem szereplő Lomnicit kitakarták, nyilván a szarkeverés átlátszó szándékával. Azt akarták partizán akciójukkal bizonyítani ország-világ előtt, hogy Magyarországon tombol a diktatúra és sárba tiporják a sajtószabadságot. „Cui prodest?” Kinek áll ez érdekében? Azoknak, akik régen Moszkvába mentek áskálódni, árulkodni és segítséget kérni. A „testvéri tankokat” is onnan hívták be azért, hogy beültesse őket a hatalomba. Most Brüsszeltől, meg Washingtontól várják el ugyanezt.
csadtoselemér
2012. március 16. 08:24
És akkor te mi vagy, te minimálállat. Mi abban a műveletlenség, hogy tudja, nincs öncenzúra, te barom. Mert mi az öncenzúra? „A valós vélemény visszatartása egy olyan hallgatóság előtt, amelyről azt észleljük, hogy nem ért egyet azzal.” Lomnici (kár, hogy az indexes még a nevét sem tudja leírni...) kitakarása csak hülyeség volt, nem öncenzúra. Mert milyen vélemény az, ha kiretusálunk egy politikai véleményalkotástól tartózkodó, nem politizáló, volt főbírót? Ehhez vajon milyen politikai, hatalmi érdek fűződhetett? Főleg úgy, hogy nem is akart nyilatkozni, csak a háttérben állt... Erre azt mondani, hogy a sajtószabadság korlátozása lenne, olyan szint, amit kevesen tudnak csak megérteni (a prolikat kivéve). Egyébként nézd végig a műsort, a drogos csávó nem tudott olyan példát felhozni, amelyben politikai véleménynyilvánítás miatt a médiatörvény kapcsán elítéltek volna. (Nem is lehet.) Akkor miről beszélünk? Akkor ki a műveletlen, te szöcskeeszű?
koronaszepe
2012. március 16. 08:24
Szerintem sem volt az. Lomniczi ment oda eleve kitakart fejjel. Mit kellett volna tenniük ? Retusálni neki egy felismerhető fejet ? Akkor + az lenne a baj.
Atisz
2012. március 15. 21:01
1. Persze, az állam kárára, éppen ez a baj. Ahogy Fábry mondta: lehet ezt csinálni, semmi gond vele, csak nem közpénzen. 2. Na persze, bár az utolsó 7 évben mintha bojkottálták volna, vajon miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!