Timeline, hogy ne unjuk meg a Facebookot

2012. március 09. 13:47

A céges Timeline bevezetése sem a design megújulása miatt olyan rendkívüli. Sokkal inkább azért, mert mellette bevezetik a Reach Generátort (elérés növelése), a kilépésnél megjelenő hirdetéseket (áprilistól) és most már a mobilon is megjelennek a hirdetések.

2012. március 09. 13:47
Hampuk Richárd
hampukrichard

„Az egész rendszer addig működik, amíg az emberek aktívak az oldalon és elolvassák az itt generált tartalmakat. Pont ezt segíti elő a Timeline szerintem. Most hogy már több mint 800 millió ember használja rendszeresen (!) a Facebookot az ismerősi hálózataink lassan telítődnek. Kezdenek unalmassá válni a barátok kis cicákról és a vicces videókról szóló postjai. Eközben a legnépszerűbb márkák és oldalak folyamatosan azon küzdenek, hogy minél minőségibb tartalmakat gyártsanak a »hallgatóságuknak«. Dollár milliókat ölnek egy-egy kampányba. Külön filmeket forgatnak, játékokat szerveznek, stb… Ennek legtöbbször meg is van a haszna, mert egy-egy ilyen márka tényleg elkötelezett és aktív rajongókkal bír.  Szerintem pont ezt ismerte fel a Facebook is. A céges Timeline nem azért rendkívüli mert real-time lesz az Insights vagy mert az adminok különböző jogosultsági szinteken használhatják az oldalt. Hanem azért, mert a márkáknak még több lehetőséget ad arra, hogy minőségi tartalmat gyártsanak. Ezzel pedig még tovább ott tartsák a felhasználókat az oldalon. Soha annyian nem nézték még meg Barack Obama megvásárolható bögréjét, mint amikor az amerikai elnök új Timelineján beállították a megszületését mérföldkőnek, amit az anyakönyvével díszített bögrével illusztráltak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2012. március 13. 23:38
Biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!