Nem volt elégséges érv a kussolás mellett

2012. február 27. 12:22

A vetélkedőnek az a dolga, hogy felkeltse az érdeklődést bizonyos dolgok iránt. A vetélkedő pusztán egy forma, a tartalma azonban nagyon sokrétű.

2012. február 27. 12:22
Vágó István
FN24

„Szeretnének sok nézőt. Hogyan csináljanak nem bulvárkérdésekkel vetélkedőt?

Ma egy produkciónak 80 magyar nyelvű csatorna kínálatával kell versenyeznie. A STORY4-re olyan formát találtam ki, amelyben valódi műveltségi kérdésekkel is olyan hatást érhetünk el, mint bulvárkérdésekkel. A külsőségekkel, amelyek azért nem monumentális, csillogó-villogó mozgások, mégis nyújtunk valamit azoknak is, akiket esetleg a kérdések tartalma nem érint meg.

Akkor megint a harcnál vagyunk. Olyat akar csinálni, amiből lehet esetleg tanulni is?

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azt akarom, hogy az embereket érdekelje a világ, amely körülveszi őket. Ugyanis a műveltségi vetélkedő soha nem ad műveltséget. A vetélkedőnek az a dolga, hogy felkeltse az érdeklődést bizonyos dolgok iránt. A vetélkedő pusztán egy forma, a tartalma azonban nagyon sokrétű: van benne sport, képzőművészet, gasztronómia, történelem, minden. Ha megfelelő változatossággal érinted a kérdéseket, amelyek érdekesek tartalmilag, akkor az emberekben felébred az érdeklődés e dolgok iránt. A legideálisabb persze az, ha a néző a különböző tényeket ismeri, csak még nem teremtett kapcsolatot köztük. Én valakit akkor tartok műveltnek, ha az adatok, tények között meglátja az összefüggéseket.

Az az új műsor hogyan fog ilyen összefüggéseket összehozni?

Három fejezetből álló játék lesz, az elején villámkérdésekkel. A második játékrészben, ahol már csak ketten vannak az eredeti háromból, szintén villámkérdések lesznek, csakhogy lesz a kérdések között egy felderítendő kapcsolat. Aki az összefüggést elsőként felismeri, az megy a harmadik fordulóba, ahol már lesz idő és mód egy-egy kérdéssel behatóbban foglalkozni. Vagyis a harmadik rész nagyon hasonlítani fog a Milliomosra, de mégsem az. Majd kiderül...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vahur
2012. március 04. 15:21
Ezzel a Libsitz Manóval reklámozta magát valamelyik uzsora "bank" 4000%THM Mindent Vágó ajánlásával, pfejjj!
Szélhámló
2012. március 04. 15:19
"Azt, hogy „az orbánista Fábry”, én még nem láttam SEHOL. Valószínűleg ez a két oldal ízléskülönbségét is mutatja." Új szemüveg kéne Pistikém.
Antigoné
2012. március 03. 23:43
Mi köze van ehhez Fábrynak?Attól, hogy őt is kritikusan szemlélem -amiről egyébként Önnek sejtelme sincs - még nem változik meg a véleményem Vágóról. Nem sziámi ikrek, hogy csak kettesével lehet róluk beszélni.
Omega2010
2012. március 03. 23:40
Ez mikor volt? 30 éve? Látom jön felfelé a szennyes:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!