Bazaltborok újratöltve

2012. február 19. 12:45

A képet egy kellemetlen jogvita árnyalja: kié lesz végül a Laposa márkanév?

2012. február 19. 12:45
Jánoki-Kis Viktória
Borászportál

„Új információink és 2011-es Rizling Frissel töltött poharaink birtokában tovább haladtunk a labortisztaságú betonbunker legalsó szintjére, az erjesztő térbe. Az itt sorakozó, irányított fermentációra alkalmas, 50, 100 és 200 hektoliteres acéltartályokban válik borrá a közeli lejtőkről szüretelt termés. A Badacsonyról szürkebarát és kéknyelű, a Szent György-hegyről olaszrizling, a Csobánc-hegyről rajnai rizling, sárgamuskotály, és hárslevelű, a Somló-hegyről pedig olaszrizling és juhfark érkezik a tartályokba. Az arra érdemes alapanyagok rövid hordós érlelést is kapnak. (...)

A vendégszeretet ellenére nem távozhattunk anélkül, hogy ne firtassuk a Bazaltbor Badacsony Kft. és a Laposa család között pár hónapja történt szakadás okait. Póczik Péter tulajdonos így foglalta össze álláspontját: »Mi eddig is sokat tettünk Laposáékért, de útjaink kettéváltak. Márkanév tekintetében B-tervünk egyelőre nincs. Nem szerepel terveink között egy új név bevezetése.«

A befektető és az alapító borász ígéretesen induló együttműködése tehát ezúttal is elválással végződik (lásd a Gál Tibor Pincészet, vagy a Gróf Buttler Borászat esetét), és kapcsolatuk talán már csak a márkanév-használati jogvitára fog korlátozódni. Reméljük azonban, hogy ez a modern technológiával felszerelt, nagyvonalú vállalkozás a későbbiekben mégis megfontolja egy új márkanév bevezetését, a saját dűlőibe visszavonuló Laposa-család pedig újra használhatja majd saját nevét megtermelt borai palackján.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!