Magyar Posta

2012. február 16. 09:23

A levél azonnal eltűnt, amint a Magyar Posta kezei közé került.

2012. február 16. 09:23
Herizonford
Herizonford

„Még október elején adtam fel Szófiában egy levelet Budapestre címezve. Most hívott egy ottani munkatársam, hogy érkezett az irodába egy levél a Balgarszki Postitól, amiben leírják, hogy »erős a gyanú, hogy az októberben feladott levelem nem érkezett célba, ezért mellékelik azoknak az állomáshelyeknek a listáját, ahol a levél még regisztrálva volt«.

Mit gondoltok, hol tűnt el?

A levelem hősként utazott a bolgár-szerb határig, ott szerencsésen átkelt, és eljutott a szerb fővárosba, Belgrádban pedig október 14-én (pénteken) éjjel felkerült a Magyarországon át Bécsbe tartó postavagonra. A levél azonnal eltűnt, amint a Magyar Posta kezei közé került.

Elképzelem, ahogy sorakoznak a déli határainkon a mindenre elszánt postai küldemények, akiket sorsuk ebbe a barbarisztikusan sötét országba szólít. Odafordulnak a mellettük állóhoz, hogy »Ha egy hétig nem hallasz felőlem, hívd a zsarukat. Ha két hétig semmi hír, vigyél majd rózsát a síromra!«, majd egy mély sóhajjal átadják magukat a Magyar Posta zombiszerű alkalmazottjainak, percekkel később pedig a távolból felhangzanak a vérfagyasztó halálsikolyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2012. február 16. 11:25
Nem új ez. Még 1981-ben, voltak nálunk nyugatnémet ismerősök. Küldtek haza a rokonoknak, barátaiknak képeslapokat a Balatonról. Én 1983-ban mentem ki hozzájuk látogatóba, és a 2 évvel azelőtti képeslapjaik pont velem együtt érkeztek meg a címzettekhez. Biztos a német posta aludt el a lapokon.
Basiliscus
2012. február 16. 10:38
New Yorkban naponta 2x jön a postás, és olcsóbb a sima levél, mint Magyarországon. A postás meg -gondolom- többet is keres, mint a magyar.
bigyomail
2012. február 16. 09:49
Aki ma 2012-ben Magyarországon még egy állami mamutvállalat szolgáltatásait veszi igénybe, holott erre semmi sem kényszeríti, akkor vessen magára. Persze a szerző nem tehet róla, mert nem a Magyar Pósta hírhedt szolgáltatását vette igénybe, hanem másét, no de ugye ha ebbe az országba küldünk valamit, és azt alkarjuk, hogy az megérkezzen, akkor felhívunk szépen egy magáncéget és rábízzuk a küldeményt. Nekem nincs olyan rokonom, aki sima postával küldene ide csomagot, pedig jön hozzánk csomag Angliából, Franciaországból és Németországból is, de sima postán egy sem.
tarackos
2012. február 16. 09:39
Mobilszolgáltatóként sokkal jobbak lesznek...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!