Véget kell vetni a rendőrveréseknek

2011. október 26. 08:46

A rendőrségnek zászlóvivő szerepet kell betöltenie a törvények tiszteletében, betartásában és betartatásában is.

2011. október 26. 08:46
Lippai Roland
MNO

„Az még csak hagyján, hogy ettől egy-egy képviselőnek megugrik a napi Algopyrin-adagja, ám a normakövető polgárok szubjektív biztonságérzete tovább romlik az ilyen natúr rendőrverések hallatán. Mer’ hogy hol tartunk, ha azokat az embereket verik agyba-főbe, akinek éppen a rendet kellene őrizniük? Alaposan fel kellene mérni az ilyen – mondjuk ki – bűnözőket kitermelő világot, hogy megfelelő eszközökkel lehessen fellépni a jelenség ellen.

Más. Az elmúlt években súlyos tekintélyvesztést szenvedett el a rendőrség is. Mindez más folyamatok mellett vezetett el odáig, hogy a társadalmi szint alján vegetáló, de tetején trónolók is sportot űznek a normaszegésből. Mi a sz*rt akarunk, ha nincsenek biztos pontok, kontrollmechanizmusok, és az »úgyis megúszom« elv érvényesül? Ilyenkor vesz az ember magának gázspray-t, vagy vezet áramot a kerítésébe, aztán ha megvédi magát, könnyen rács mögé kerülhet.

A rendőrségnek zászlóvivő szerepet kell betöltenie a törvények tiszteletében, betartásában és betartatásában is. Persze ennek előfeltétele az is, hogy a testület kiveti soraiból az olyan egyenruhásokat, akik erkölcsileg alkalmatlanok, vagy vétettek a jog betűje ellen. Magyarán: aki heccből töri el emberek ujjait, annak keményen viselnie kell tettei következményeit. Bízni kell abban, hogy a pozitív példamutatás hatása ha lassan is, de utat tör magának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. október 26. 16:35
"Ezért vessetek meg de inkább vissza a 80-as Kádári időket!Azok jobban csinálták." Ezt ezért még egyszer átgondolnám a helyedben.
F@SZPINTER
2011. október 26. 15:09
te féreg rudolf jános! Miért vagyok(vagyunk) önző, ha sajnálom az adóforintjaimat a féreg cigányoktól?
Gyurcsány Viktor
2011. október 26. 13:18
LOL, szánalmasak vagytok. Most, hogy egy fideszes bértollnok azt írta, hogy a rendőrök tiszteletet érdemelnek, egyből nyaljátok a seggüket. Korábban persze ők voltak a sátán, mert, "úristen 2006-ban tüntetőket vertek meg!" Ennyire nem lehettek agymosottak b+! Vannak nektek egyáltalán önálló gondolataitok, vagy mindenhez pártutasítás kell? (tisztelet a kevés kivételnek)
Zázrivecz
2011. október 26. 12:17
Most tanulnunk kell Amerikától, ha egy gyanúsnak tűnő személy a rendőrre támad vagy bármilyen fegyvernek látszó tárggyal a rendőr felé közelít, legyen az szúró, ütő vagy lőfegyver. A rendőrnek automatikusan önvédelmi jogot kell gyakorolnia akár lőfegyver használatával is. Ugyanígy kiemelten kell büntetni a közalkalmazottakra támadó személyeket is. Aki tanárra, orvosra, tűzoltóra támad automatikusan minimum 3 év letöltendő börtönbüntetésre legyen ítélve. Ha nem használ a szép szóval, akkor meg kell oldani erővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!