Vannak bunkó bringások is

2011. július 26. 16:02

Zebrán is „akartak” már elütni. Nem valami őrült autós, hanem egy idegesítően öntudatos bringás, aki még hátrafordulva elhelyez egy jó beszólást is.

2011. július 26. 16:02
Lippai Roland
MNO

„Lehetetlen eldönteni, hogy a közlekedésben részt vevők közötti vitának ki a valódi felelőse. Talán egy kicsit mindenkinek jobban oda kellene figyelnie, bár a közlekedési kultúra és az egymáshoz való viszony hagy némi kívánnivalót maga után. Az autósnak nem kellene »vészesen megközelíteni« a bringást, utóbbinak meg nem folyton beszólogatni és akrobatát játszani ott, ahol annak nincsen helye. Akár ez is lehetne az első lépés, plusz a gyalogosok is itt vannak; bár a járdán nem kötelességük 35 másodpercenként hátrapillantani, hogy éppen mikor kell félreugrani.(...)  

Persze tök jó, hogy megszerveződött a Critical Mass. Összefogja a dolgokat és felhívja a figyelmet arra, hogy vannak vállalható alternatívák az egyszemélyes autózás mellett, és tagadhatatlan a közösségformáló ereje is az ilyen szerveződéseknek. Mindez fontos, mert sok kicsiből áll össze a nagy egész is, s valóban érdemes erősíteni a bringakultúrát. Ugyanakkor úgy tűnik: egyik-másik bringás elképesztő módon elszállt magától, azt gondolva, hogy most már mindent lehet, a felelősség majd feloldódik a csoportban. Itt a rossz hír: a felelősséget mindig vállalni kell. Jöhet olyan lapjárás, amikor tök alsó lesz az ászból is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feketestucni
2011. július 27. 10:50
Hú! Mi lett a ZIL- lel? B-O Am fejeltem én már be opelasztrát oldalról ami sisak nélkül fájt volna. Jó dolog az a sisak! Azt kellene kötelezni a sok állatkert 'fékezésrekényszerítemabringástmerigaZSágosztóvagyok' autós miatt!
orion
2011. július 27. 10:50
Nem csúcsforgalmi időszak, mégis áll a sor az Újlaki templomtól szinte az Árpád-hídig. Egyedül(!) ülök a másfél tonnás füstgépben és morfondírozok.. biztos baleset, csőtörés, gázömlés, 8 busz gyulladt ki egyszerre....de nem.. egy azaz 1 darab brinyás(abban a fekvős izében, a nevét sem tudom) andalog a szélső sávban, inkább a felezővonal mellett, mint a szélen. Én meg szerszámosláda és ovi helyett a város két végében lakó idős családtagjaimat próbálom élelmiszerrel ellátni, gyógyszert vinni meg ilyen hülyeségekkel foglalkozni. Már nem is anyázok, csak rezignáltan legyintek...
Feketestucni
2011. július 27. 10:26
Csacsiboci :D Lájk! Ok el topo vigyázok magamra! Sisak van + esési reflex eddig 3 karambolom volt anyagilag jól jöttem ki mert a rendőr+biztosító nem pálya az autósnak.
El Topo
2011. július 27. 10:11
Időben kell elindulni, kispalytás nem szabájtalankodni. Mert egyszer, mikor szabájtalanul lyobbról előzöd a sort, valaki, véletlenül picit jobbra teszi a kocsilya sarkát, te meg szétkenődsz ralyta, mint egy kis csacsiboci, aztán lehet lyalygatni, hogy árva lett a babakocsis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!