Nem cicalányokra és cukifiúkra van szükség

2011. július 23. 12:22

A fiatal generációk soha nem látott mértékű bizonytalanságnak, óriási sebességű változásoknak vannak kitéve.

2011. július 23. 12:22
Lippai Roland
MNO

„Tény plusz valóság, hogy a fiatal generációk soha nem látott mértékű bizonytalanságnak, óriási sebességű változásoknak vannak kitéve. Ugyanakkor a változásokat nem feltétlenül utálni kell, hanem oly módon kihasználni, hogy azok a fiatalok saját és közösségük javát szolgálják.

A most formálódó ifjúsági program felelősei helyesen ismerték föl már az alapproblémákat, illetve azt is, hogy a család, a felelősségvállalás, az önálló gondolkodás, vagy éppen a hazaszeretet üzenete nem a televízión, vagy más, 20. századi csatornán jut el a »célcsoporthoz«. A posztmodern korszak kihívásaira friss válaszok szükségesek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. július 23. 16:27
Nem hiszem, hogy a mi generációnk bármiben is jó példa lehetne a fiatalok számára: nagyobb tömegben leginkább önsorsrontó, együttműködni alig akaró, gyűlölködő, otthon zsarnokoskodó, hazudozó, adócsaló, ügyeskedő, vagy pont ellenkezőleg, élhetetlen, tévét bámuló, tesco-zó, szotyizó, szemetelő, betegeskedő, beszűkült tudatú emberek halmazának látszunk. Úgy érzem, csak egy kisebbség kivétel ezalól. Amúgy jó iskolákra, jó tanárokra lenne szükség, de ez sajnos nem prioritás, sohasem volt az a II. világháború után. Egyszerűen meg kell nézni, hogy mennyire vannak megbecsülve a tanárok Magyarországon, és mennyire az élenjáró országokban. Mondjuk Dél-Koreában.
Winston Smith
2011. július 23. 15:46
Mekkora egy szaros agitprop az egész 50-es évek szabad-nép stílusa elolvastam a hivatkozott cikket is - Ez a Mihalovics láthatólag egy naív idióta, aki addig NLP-zte a mostani agytágítós "gondolkodj pozitívan" című dumákat, amíg maga is elhitte. Teljesen nyilvánvaló, hogy a hasznos idióta szerepe van ráosztva, és valami posztot ígérnek neki, ha elég keményen kapar. Vagy pedig őszintén hisz benne. Valószínűtlen. ennyire nem lehet senki hülye. Lehet hogy a kettő együtt: hisz is benne, meg kinéz neki egy pozíció. ily módon a két komponens egymást erősíti.
hartnesz
2011. július 23. 13:21
persze mert poroszos iskola rendszer olyan tudást ad a gyerek kezébe amivel vagy tud érvényesülni vagy nem (többnyire nem). Ez így elég bizonytalan. Mivel itt nincs 1,5 milliárd gazdasági rabszolga, M.o. egyetlen kitörési pontja egy átfogó és hatékony oktatási és nevelési reform.
crm114
2011. július 23. 13:08
"A posztmodern korszak kihívásai..." Amikor ilyesmi szerepel egy cikkben, akkor lehet sejteni, hogy zöldség az egész. És az is. A cikk az elejétől a végéig ellentmondások, lejárt szavatosságú sztereotípiák és általában tömény értelmetlenség keveréke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!