Nyomorultak 15 perce 6.0 – Az éhező Settenkedő

2011. február 10. 07:33

Hőbörögni és az észt osztani lehet üres gyomorral is. Sőt, akkor jönnek csak igazán a gondolatok.

2011. február 10. 07:33
„Lényegtelen, hogy Bakács Tibor Settenkedő tényleg annyira le van-e gatyásodva anyagilag, hogy nem tud megvenni magának két kiflit és egy kefirt. A kutyát nem érdekli. Igaz, hőbörögni és az észt osztani egy egész országnak lehet üres gyomorral is. Sőt, akkor jönnek csak igazán a rögtön tollat-papírt kívánó gondolatok. 

Csak úgy zárójelesen: egy időben »Papa Gésa« néven futott a sztár, e sorok szerény írója meg a térdét csapkodva sírt a röhögéstől a cimke láttán. Vajon mennyit agyalhat egy korosodó ember ilyen baromságokon?

Nem lehet elvitatni, esetleg tényleg üres a zseb annak ellenére, hogy azért voltak időszakok, amikor jól ment a szekér. S hát nehezen hiszi el az ember azt is, hogy egy ilyen szuper tehetséges, a világra ily nyitott, toleráns és odafigyelő ember éhkoppon marad és nem nyúlnak utána az aggódó barátok, akinek egy része már meg is kezdte a mosdatást. Különösen akkor hihetetlen a dolog, ha egy egész elit óvta és vigyázta, plusz szavait sok-sok százezer ember itta, amikor a képernyőn meg mindenféle más helyeken fektette le az egyedüli helyes út alapjait. S persze közben keményen fellépett mindenféle igazságtalanság és gonoszság ellen, ami természetesen csak a mostani kormányhoz köthető. 

Rendben, a Settenkedő éhes. Ez megélhető csendben és méltósággal is. Sokan éhesek még, s a többség tisztességgel viseli a szomorú helyzetet, keresi a társadalmilag is elfogadott megoldási lehetőségeket.

Az meg külön gusztustalan, hogy amikor állítólag nyakig van abban a bizonyosban, akkor is jóféle szalámival settenkedne el kiflicsücsök helyett. Ideje lejjebb adni mester!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fiandre
2011. február 10. 20:52
Aki erre magyarázot próbál gyártani, ugyanolyan jellemű. mint maga az elkövető... Én minden esetre pár hét elteltével közzé fogom tenni a neveket. Csak, hogy büszkék lehessünk rájuk, mint a szüleik.
de karatna
2011. február 10. 17:10
"Érdekes, erről anno Móricznak mintha más lett volna a véleménye..." Nem emlékszem! Kérek forrást.
abraka
2011. február 10. 14:49
Tipikus magyar sztori. Bakáts kaját lopott, ezzel egy életre kiírta magát mindenhonnan. És láss csodát. Három nap sem kellett és már Bakáts az egyes számú közellenség Magyarországon. Ez van. Ilyenek vagyunk.
Kala pál
2011. február 10. 11:21
Beárazta a becsületét........ennyit ért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!