B125 - aláírom

2011. január 10. 11:20

Korai felnőtt életemet szinte végigkísérte a robogózás.

2011. január 10. 11:20

„Korai felnőtt életemet szinte végigkísérte a robogózás egészen 2006-ig, amikor az utolsó 50-est ellopták tőlem. Ez a kellemetlenség előtte már háromszor megesett velem. Volt olyan robogóm – az volt a legszebb és legkomolyabb –, ami 10 napig volt nálam, mielőtt a tolvaj megszabadított volna tőle. Besokalltam.

De nem csak erről a rendszámnélküli őrületről van szó, ami tényleg alig jobb annál, mintha rikító festékkel rá lenne fújva minden kisrobogóra: „Lopj el!”. Harmincas éveimbe csúszva kezdtem kevésbé viccesnek találni, hogy egy pattogó és üvöltő motorocskán próbálok a padka és az előzésemet végző teherautók közt életben maradni. A belváros még csak-csak, de amint egy komolyabb elővárosi útra merészkedtem, a művelet hajmeresztővé vált, és az örömből, amelyet a motorizált kétkerekű használata jelent, nem sok maradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. január 10. 18:03
Elméletben, egyet értek a szabály módosításával. De ismerve a magyar mentalitást, attól félek, ezzel meg fog szaporodni a tizen-, huszonéves donorok száma.
Trükkök Százai...
2011. január 10. 13:52
Tűzpiros Piaggio Liberty 125...
Steppenwolf
2011. január 10. 12:30
Támogatom, tavaly adtam el a 4 éves Aprilia Scarabeomat többek között pontosan emiatt, mert városban még csak-csak elmegy, bár már ott sem lehet lépést tartani a tempóval, de 50 köbcentivel kész életveszély elővárosból bejárni egyetemre vagy dolgozni. Pedig sokkal szívesebben ülök motoron, mint autóban, főleg az április és október közötti időszakban. Ha engednék a B125-öt, egészen biztosan újra vennék egy nagytestű robogót és az autót csak télre és hosszabb utakra használnám.
barom segédmunkás
2011. január 10. 12:13
Nekem egy 1988-ban gyártott Romet típusú libakergetőm van (nem is robogó) -m van. Vagy nyolc éve körforgalomba behajtó Suzuki belém szállt, amit egy c - típusú vevőjelölt vezetett a tulajdonos társaságában. A gázolás után angolosan kiszállt és gyors tempóban távozott. Nekem szerencsémre a sokkhatástól beállt időleges eszméletvesztésen kívül más bajom nem esett. Az ügy rendőrségi nyomozása eredménytelenül zárult, - csak egy mobilszámmal tudott szolgálni a tulaj, még szerencse, hogy a biztosító kifizette a károm. Egyébként én nagy túlsúlyos túlméretes gépkocsikat is vezettem aktív korszakomban több mint tíz évig és a kerékpárosokat és segédmotorosokat csak a kivárt biztonságos előzési szituációban a lehetséges maximális oldaltávolság mellett előztem. Ezt ajánlani tudom minden normális gépkocsivezetőnek. Egyébként megérné népi kezdeményezést indítani a B125 kategóriáért, mivel azt hiszem Európa számos országában már megvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!