A közmédium jelentse ma is a biztos pontot

2011. január 06. 12:47

A Petőfiben az új irányt, amelyet három éve választott a rádió, körömszakadtáig védeni fogom. Interjú.

2011. január 06. 12:47
– A közmédiumok új vezetői megkapták a »jobboldal embere« titulust. Vállalja ezt?

– Konzervatív szellemiségű rádiótól jöttem, ezt vállalom. Annak ellenére is, hogy ezt a jelzőt nálunk mint valami priuszt kell viselni.

– Ebből a konzervativizmusból fakad, hogy nem MR2, hanem Petőfi?

– Igen, de én a Petőfiben az új irányt, amelyet három éve választott a rádió, körömszakadtáig védeni fogom.

– Közszolgálat ez?

– Közszolgálatnak tartom, hogy a Petőfi egy olyan mai független pop-rock zenei anyagból építkezik, amelyben egy sor egyéb tartalom megjeleníthető. A Petőfin a zene az alapanyag, a Kossuthon a beszéd, a Bartókon másfajta zene. Már maga a zene alkalmas sokféle érték közvetítésére. Eltökélt szándékom, hogy ez a zenei anyag megmaradjon, hiszen behozott olyan korcsoportokat, amelyek azelőtt nem voltak a rádió mellett. Nem kell attól félni, hogy a zene elveszítené a túlsúlyát a Petőfin, de szerintem másra is kíváncsiak a fiatal hallgatók.

– Milyen változások várhatók a Kossuthon?

– A Kossuth hír- és háttérműsorokból építkező adó. Ezt a karaktert nem szabad megváltoztatni, de hogy pontosan miből épül majd fel, azon lehet gondolkodni. Van-e jegyzet vagy nincs, van-e zene vagy nincs? Azért jó a szűkebb rádiós csapat, mert közösen gondolkodó társaság lesz.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. január 06. 14:16
Kezdetben azért jobb volt az MR2.Most mint a régi Danubius, az ismert sorrendű izékék. Mert a zenéhez sokan nem értenek és mégis csinálgatják.Persze a favágó is fütyörész, és nem is tudja micsoda kárt okoz a környezetben.A füttyel.A politika?Hát az ott nem igen dönget.Nem kell annyira keménykedni.
Serio
2011. január 06. 13:20
Szimpatikus ember ez... :)
honphibu
2011. január 06. 13:09
Úgy legyen!
El Topo
2011. január 06. 13:05
Na és ki ellen fogja körömszakadtáig védeni a Petőfi új irányát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!