A kötcsei lecsó

2010. szeptember 01. 08:38

Miközben a vendégek hallgatják a nemzet jövőjét meghatározó gondolatokat, az elnök hagymát pucol, szalonnát pirít, szeletel, dinsztel.

2010. szeptember 01. 08:38
„Miközben a vendégek hallgatják a nemzet jövőjét meghatározó gondolatokat, az elnök hagymát pucol, szalonnát pirít, szeletel, dinsztel.

Nagyszerű, kivételesen erős gesztus ez, alighanem a legbátrabb és legkeményebb államfői szerepfelfogás a Magyar Köztársaság történetében, szinte biztosan újraértelmezi a köztársasági elnök pozícióját a hatalmi struktúrában. Török Gábor legyen a talpán, aki kibogozza a kötcsei lecsó jelentőségét.

Nehéz megérteni, miért gúnyolódnak megint a nemzeti együttműködésen kívül rekedt szerencsétlenek, hiszen az európai demokráciákban bevett szokás a közjogi méltóságok ház körüli adómentes foglalkoztatása. Ha vendégek érkeznek David Cameronhoz, gyakran áthívja segíteni II. Erzsébetet: állítólag isteni zserbója van, és ördögi ügyességgel mosogat. Ha Merkeléknél grillre ugrik néhány bratwurst, Christian Wulfnak már szólni sem kell, jön azonnal, beállítja a sörcsapot, bambuszfáklyákat gyújt, lampionokat akasztgat, és segít kihordani a székeket a kertbe.

Nincs kétségünk afelől, hogy a nemzet közép- és hoszszú távú sorsa szempontjából kinek a kötcsei tevékenysége hasznosabb. Schmitt Pál lecsóját nem homályosíthatja el percemberkék fröcsögése.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
esommelierHU
2010. szeptember 05. 10:52
A lecsóról! Garasomat nem teszem le a hagyma, paprika, paradicsom darabo- lás módjáról, elkerülendő a barátaimmal való meghasonulást - lásd: Simonffy András: Igazi lecsó novellájának hőseit. Amit viszont leszögezek, hogy mit ihatunk - előtte, közben, utána - e nagyszerű ételhez. Ez a rozé bor, amely kiemelkedően fűszeres zamatú. Az Excellent Rosé minőségi száraz vörösbor, alkohol- tartalma 13% v/v, 8 - 10 °C hőmérsékletre hűtve ideális a megjelenése. A bor bájosan piruló, szemnek nagyon tetszetős, fűszerességében is bársonyosan simogató a szájban. Két - három pohár után a világot is rózsaszínben látjuk majd. Ne rettenjünk meg ettől! ( Beszerezhető - Ízlés garanciával! - a www.borteka.hu oldalról! ) Barátsággal
fiandre
2010. szeptember 02. 08:18
Ezt el sem hiszem! Tényleg lecsót főz? Akkor nem is való köztársasági elnöknek....
tewton
2010. szeptember 01. 20:18
és akkor majd csak úgy lazaságból áthívják a szomszédból a teraszépítő progresszív nemzettársat. aki önmagában annyira szánalmas, hogy kerti partin is csak orbánellenes törvénytervezeteket tud kitalálni egy rendes berúgás helyett. milyen szép is lenne tárt karokkal várni a kis elhatárolódót :)
Rücsök
2010. szeptember 01. 18:55
Schmitt Pali a Gyurcsánynak főzött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!