Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Operettnáci a hatoson

2010. január 08. 09:51

Az operettnáci épp a Horst Wessel Liedet hallgatja, ordít a jaj-de-betiltott induló.

2010. január 08. 09:51
„Az operettnáci épp a Horst Wessel Liedet hallgatja, a mobiltelefonjáról ordít a jaj-de-betiltott induló, ütemesen rázza rá kissé felmosóvödör-szerű fejét, míg fémbetétes bakancsával veri a taktust, az operettnácin a szabályoknak megfelelően minden megvan, ami ahhoz kell, hogy a szubkulturális térben megfelelően definiálható legyen, és nehogy összekeverjék mondjuk egy emóssal vagy egy gót metálossal – bár a bakancsviselés jogát tisztázni kellene már –, ne adj isten egy punkkal – a palesztínkendő-viselés jogát is tisztázni kellene –, az operettnáci elsősorban provokálni kíván, lesi a hatást, szinte reszket, hogy valaki szóljon már rá, olyan bús tekintettel ül ott, hogy kis híján megteszi a kedvéért az ember, hogy rászól: hagyd már abba, kis idióta, hát nem látod, hogy az égvilágon senkit sem érdekel?

Merthogy senkit sem érdekel, a külföldiek csodálkozva nézik, még jó, hogy nem fényképezik – bár végül is nem olyan érdekes, operettnácik mindenhol vannak –, a magyarok meg ugyanolyan unottan bámulnak ki az ablakon, mintha egy átlagos hétfő reggel lenne; a villamos esetenként hirtelen fékezésre kényszerülhet, tájékoztat a BKV, közben felharsan egy másik induló, az operettnáci egyre dühösebben veri a taktust a lábával; ezt a szerencsétlent, súgja oda egy lány a barátjának, ezt meghallhatta a szerencsétlen, mert dühösen felugrik, aztán valami gondolatfoszlány suhanhat végig az agya helyén, rájön, hogy ez nem az a reakció, amit várt, beáll az ajtóba, és fennhangon zsidózni és cigányozni kezd – na, elővette az adu ászt; de még mindig semmi, szinte már sír, de mindenki közönyösen utazik tovább.”


Péntek Orsolya - Operettnáci a hatoson (Magyar Hírlap)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. január 09. 12:43
Kurucinfó két lábon. Egy egy ilyen várostúra után, ami hasonló az Ilferro reklámfeliratokhoz, agyi tankolásra bemegy (kezdetben a Köztársaság térre, most meg) a Jókai utcába. :-))
iMan
2010. január 08. 16:17
Most az a divat,hogy a deviáns idiótákat lenácizzák? Hát ez LoL!
szpal
2010. január 08. 15:38
Ja, hogy ez a Széles Gábor Magyar Hírlapjában jelent meg? Úgy egészen más a helyzet, szépen nézünk ki, mondhatom.
gloire
2010. január 08. 12:45
Én láttam ezt a faszt, nem is egyszer. Május környékén tünt fel a belvárosban. Úgy kell elképzelni, mint a bolond Elvis imitátorokat, csak persze neonáciban. Több jelmeze is van. Tökéletes bakancs, lógó, vadiúj nadrágtartó vaskeresztekkel, kurva sok jelvény, bizbasz, mütyürke és lánc lóg róla. A tarkójára egy kb. 8-10 centis vörös-fekete szvasztika van tetoválva, a fülében headset, a kezében könyv vagy újság. Lenn a Kossuth téri metrómegállóban láttam egyszer, ahogy a nyilvános terminál elött állva, vigyázba vágta magát, és "karlendített" a képernyőnek . ) Az nem látszott, hogy kitől köszönt el. Pár nap múlva magyar gárda felszerelésben jelent meg, vadiúj, ropogós csizmában ráadásul. Akkor kurjongatott is a mozgólépcsőn vele szembe jövő nőkre: "basználak", "megcsöcsörésznélek" és ilyen finomságokat. Biztos, hogy nem teljesen normális, az látszik a tekintetén. Az utóbbi időben eltünt szerencsére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!