Mit kezd ennyi jó kapussal Chema Rodríguez?

2024. május 13. 13:18

A Mikler-Bartucz-Palasics hármasból egy valaki minden bizonnyal lemarad a párizsi olimpiáról a magyar férfi kézilabda-válogatottban.

2024. május 13. 13:18

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A magyar válogatott magabiztos teljesítménnyel és játékkal jutott ki a 2025-ös férfi kézilabda-világbajnokságra. A litvánok elleni visszavágón Palasics Kristóf parádézott, míg Rosta Miklós kiváltképp élvezte a játékot a veszprémi közönség előtt. Nagy kérdés, hogy Mikler Roland be tudja-e verekedni magát a nemzeti csapatba. Biztos okoz majd pár álmatlan éjszakákat Chema Rodríguez szövetségi kapitánynak, amikor arról kell döntenie, hogy kapusaink közül kit nevezzen a párizsi nyári olimpiára. 

Palasics Kristóf mindennap azon van, hogy valóra váljon az álma, ahogy az már teljesült is, hogy veszprémi nevelésként a magyar felnőttválogatottban tért vissza a Veszprém Arénába – írja a Nemzeti Sport.

„Amikor van lehetőségem, akkor a százszázalékot nyújtom. A végső döntést úgysem én fogom meghozni, hogy ki menjen az olimpiára, de nagy motiváció és nyilván mindent megteszek érte a kapuban. Természetesen átmegy az ember fején, milyen lenne ott lenni, de addig még nagyon sokat kell dolgozni. Én mindig azt mondom, lépésről lépésre kell haladni, és az adott feladatot megoldani. Még én is egyelőre ezen vagyok, mert lesz még dolgunk, dolgom addig” – mondta Palasics Kristóf, aki elképesztő formában, 22 lövést hárított a kapujára érkező 44-ből, így 50 százalékos teljesítménnyel zárt a vb-selejtező vasárnapi visszavágóján.

„Nem számoltam. Végig azon voltam, hogy a következőre odafigyeljek, és hogy a védelemmel együtt dolgozva megpróbáljam minél jobban segíteni a csapatot. Nagyon örülök, hogy ez most így sikerült, nagyon sok segítséget kaptam a védelemtől, illetve kapustársamtól, Bartucz Lacitól is és a kapusedzőtől is” – mesélte a spanyol CB Ciudad de Logrono 22 éves kapus.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fukar
2024. május 13. 16:39
Sajnos az idő eljár az ember feje felett. Ergó Bartucz mellé Palasics kellene!
rugbista
2024. május 13. 15:28
Mikler már a múlté. De a rutin is nagyon fontos lehet. Szóval nem tudok könnyíteni a kapitány terhein.
gyaloggos
2024. május 13. 15:07
HÁT, ez tényleg nehéz döntés! SZEMÉLY szerint én a jelenlegi formák alapján MIKLERT hagynám ki, CSAK hát Ő MEGÉRDEMLI az olimpiát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!