Majoross Gergely lett a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

2024. május 14. 16:00

Kercsó Árpád 2001-es távozása óta ő az első magyar szakember, aki nem ideiglenesen vezeti a nemzeti csapatot.

2024. május 14. 16:00

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Majoross Gergely lett a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember – aki vasárnap lesz 45 éves - a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként már irányította a válogatottat. Az új kapitány első tétversenye az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz. 

Kercsó Árpád 2001-es távozása óta ő az első magyar szakember, aki nem ideiglenesen vezeti a nemzeti csapatot.

A korábbi kapitány, a kanadai Don MacAdam – miután lejárt a szerződése – a sikerrel megvívott bolzanói divízió I/A-vb után távozott posztjáról, és éppen ő – mint a magyar szövetség sportigazgatója – tett javaslatot Majoross kinevezésére Such György elnöknek, az elnökség pedig kedden elfogadta a jelölést.

Majoross a bemutatkozó keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy amikor elkezdte azt edzősködést, az számára egy álommunka volt.

A hároméves megállapodás jó lehetőség, hogy folyamatot vigyünk a rendszerbe. Sikeres generációváltáson és világbajnokságon vagyunk túl. Azon fogunk dolgozni, az a cél, hogy olyat vigyünk véghez, ami még nem volt a magyar hokiban, és ez lehet akár az A-csoportban maradás is” – mondta az új kapitány, aki kiemelte: „részmunkaidőben lesz kapitány és még keresi azt a klubot, ahol a szezon közben is dolgozhat, és ahol támogatják, hogy a kapitányi teendőit is ellássa a nemzetközi szünetek alatt”.

(MTI)


 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­ ­­­p­­u­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Dinasztia
2024. május 14. 17:19
Mondjuk nagyon előnyös lenne azzal kezdeni hogy az utánpótlásban lévő játékosok között nem javarészt ukránok és különböző külföldi játékosok játszanak, hanem magyar fiatal játékosok.
I feel the earth move under my feet
2024. május 14. 17:16
Ez a Majka tessókája?
szintetikus
2024. május 14. 16:16
Mennyi közpénzbe kerül nekünk ez a lütyő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!