Elképesztő jelenetek: a Real sztárja megmutatta kapusának a jövőt (VIDEÓ)

2024. április 18. 11:15

Kiderült az is, ki súgott Andrij Lunyinnak, a Real Madrid kapusának, hogy maradjon középen. Bernardo Silva elsüllyedt szégyenében, az ukrán kapus hős lett. A második védése előtt is kapott segítséget.

2024. április 18. 11:15

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

Kölcsönkottából lett hős a cserekapus. Persze ne vegyük el Andrij Lunyin érdemeit. Az ukrán két tizenegyest is hárított a szétlövésben a Manchester City otthonában, s mivel a Real Madridból csupán Luka Modrics hibázott, a királyiak kiejtették a címvédőt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Hallgatott a jótanácsra

Sokan kritizálják a Real Madridot túlságosan védekező felfogásáért, még a rivális játékosa, Rodri is szóvá tette. A rekord BL-győztes azonban célt ért, eljutott a tizenegyesekig. Bár a City brazilja, Ederson jóval rutinosabb, Andrij Lunyin lett a nyerőember. A 25 éves hálóőr sejtelmesen fogalmazott a taktikájukról a mérkőzés után.

„Felkészültünk minden játékosra, aki esélyes volt rá, hogy lőjön. Kockázatot kellett vállalnunk az egyikükkel, választottunk, és bejött” 

– nyilatkozta Lunyin, aki a Magyar Nemzet szerint azért nem vetődött el Bernardo Silva lövésénél, mert kapustársa, Kepa tanácsolta neki. A spanyol ugyanis korábban, még a Chelsea mezében szintén középre érkező emelést kapott Silvától, aki túljárt az eszén. Ezt nem felejtette el Kepa, aki jó tippet adott Lunyinak. 

Rüdiger is besegített

Az eset is mutatja, milyen csapategység uralkodik a Real Madridnál. Pedig Kepa akár neheztelhetne is riválisára, amiért az újra megsérült Thibault Courtois távollétében nem ő, hanem az ukrán élvezi Carlo Ancelotti bizalmát... A másik hárított tizenegyes előtt pedig Antonio Rüdiger „adta le a drótot” volt Chelsea-csapattársáról, Mateo Kovacsicsról, s talán így védhette a horvát próbálkozását a Real Madrid megdicsőülő kapusa. Hálája jeléül Rüdiger belőtte a mindent eldöntő tizenegyest.

Sok szenvedés

Andrij Lunyin madridi pályafutása ezzel együtt nem egy sikersztori. A 6 éve igazolt ukrán válogatott kapus mindössze 44 (közte 8 BL) mérkőzésnél tart, s ha nincs a belga sérülése, könnyen megjósolható, hol tartana. Ugyanakkor a 191 centiméteres játékos tehetsége vitathatatlan, s immár a legmagasabb szinten is bizonyította. Az odavágón még hibázott, Manchesterben magabiztosan, időnként bravúrosan védett.

„Ez egy idegenbeli Bajnokok Ligája-meccs, és sok szenvedést éltünk át... 

de nagyon hálás vagyok a mezőnyjátékosoknak mindazért, amennyit és ahogyan küzdöttek. Nem tudom elképzelni, hogy úgy és annyit futok, mint a csapattársaim ma”

 – hálálkodott a Real Madrid kapusa, Andrij Lunyin.

Talán nem véletlen, hogy az ukrán lett a hős, a meccs legjobbjának az egész pályát befutó Federico Valverdét választották meg...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­ö­­­s­ ­l­á­­n­­y­­o­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Káj-Ármin
2024. április 18. 12:45
Azt írja összesen 6 komment, ebből látszik 2... - Pedig be vagyok jelentkezve...
Batman007
2024. április 18. 11:49
A kultúrális közelség miatt ez hungarikum.A vén zászlótartóban is ezt olvashatjuk : "Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva," ( 1848) Hala Madrid!
paater-gregor
2024. április 18. 11:24 Szerkesztve
"Luka Modrics" "Mateo Kovacsics" Ez már olyan, mint ha Sárl dö Gól-t vagy Vinszton Csörcsill-t írnánk. A horvát is latin ábécéjű nyelv! (Modrić, Kovačić)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!