Sejtelmes nyilatkozatot tett Milák szerepléséről a szövetségi kapitány

2024. március 19. 11:34

Sós Csaba úgy látja, nagyon megérzik a váltóink, ha az olimpiai bajnok nem úszik.

2024. március 19. 11:34

Fotó: MTI/Kovács Anikó

***

Az olimpiára készülő úszóink többsége jelenleg spanyol- és törökországi edzőtáborokban készül az idei kihívásokra – a magyar sportrajongók legnagyobb örömére így tesz Milák Kristóf is, aki hónapokig tartó kálvária után a közelmúltban kezdte újra az edzéseket a medencében.

Az áprilisi országos bajnokság jó erőfelmérő lehet, a Duna Arénában olimpiai szintidő is úszható, és az Eb-csapatba való bekerülés miatt is meghatározó állomás.

Ezt is ajánljuk a témában

Sós Csaba szövetségi kapitány mindenesetre bizakodó a világklasszis úszó visszatérését illetően.

„Ha valaki egy olimpián eredményes akar lenni kiélezett helyzetben, akkor tartós, kőkemény munka szükséges. Azzal együtt én érzékelem a társadalmi megítélést is;

Milák Kristóf esetében nyilván egy nem átlagos versenyzőről van szó, elképzelhető, hogy más alapelvek mentén is fel tud jutni a csúcsra, de nagyon sok mindennek egyben kell lenni, hogy ez az olimpia sikeres lehessen.

Egyért drukkolok csak, hogy minél előbb fölvegye a kemény munkát, és tartósan, folyamatosan dolgozzon, mert az olimpia után is lesz élet. Ezt elmondtam már többször”fogalmazott az InfoRádiónak Sós Csaba, aki hozzátette, a többi úszóért szintén felelősséggel tartozik, de ha indokolt, a váltóban is számít az olimpiai bajnokra:

„Milák 200-as pillangós, az lesz a lényeg, annak a címvédője az olimpián. Nyilvánvalóan más számokban is nagyon eredményes lehet, akár nyerhet is a tehetsége alapján, de mégiscsak a fő szám a 200 pillangó.

Természetesen ha olyan állapotban van, és a formája is látható, meg el is bírja, akkor egyértelműen tagja lesz a váltónak.

Inkább fordítva mondanám, nagyon megérzik a váltóink, ha ő nem úszik. Kifejezetten óhajtom, hogy váltózzon” – erősítette meg Sós Csaba.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ipolypart2
2024. március 19. 13:38
Ugyanez volt Hosszú Katinkával is. Leszartak mindent és mindenkit, de esélyes volt a győzelemre, azért elnézték neki. Aztán, mikor nem jött az eredmény, akkor is vergődik.
manitowoc
2024. március 19. 13:38
"nagyon megérzik a váltóink, ha ő nem úszik. Kifejezetten óhajtom, hogy váltózzon" – erősítette meg Sós Csaba. Bizony. Ha az erőnléte meg fogja engedni, akkor Milák akár 3 váltóban is úszhatna. - a 4x100 vegyesen - világos, hogy ő pillangózna - a 4x100 gyorson - mivel 100 gyorson ő tartja a magyar csúcsot - a 4x200 gyorson - mivel 200 gyorson az övé van legközelebb Kozma csúcsához
vinetu-2
2024. március 19. 12:38
Duplán undorító, ami itt folyik. Először, hogy ez a magát közpénzek tízmillióin törvények fölöttinek képzelő majom mit megenged magának. Felőlem bele is fulladhat a medencébe. Soha az életben meg nem nézem. Eredményei – s remélem, eredménytelenségei – számomra nem tartoznak a magyar sport kereti közé. Még ennél is undorítóbb azonban, hogy a vizes sportvezetés tövig benyal neki, hiszen tőle függ, hogy a több száz(!) léhűtő továbbra is zsebre tehesse az évi sok százmilliós fejedelmi állami apanázst. Remélem, hogy az olimpián – ha ott lesz egyáltalán – nagy pofára esés lesz a vége, és a gátlástalan, elmebeteg „főhőssel” az élen mindannyian elhúznak a halál faszára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!