„Ez volt a legenyhébb adható szankció” – Csányi Sándor Mészöly Géza fekázásáról

2024. március 03. 20:26

„Remélem, Mészöly Géza tanult a hibájából” – üzente a Nemzeti Sportban az MLSZ elnöke.

2024. március 03. 20:26
null

Nem a miniszterelnök az egyetlen, aki szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását, én is erősnek éreztem, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció”jelentette ki Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak adott interjújában az Újpest edzőjének elhíresült kijelentésére, és az annak nyomán kiszabott 1+2 hónap (utóbbi felfüggesztve) eltiltásra.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az UEFA-szabályzatokkal összhangban kialakított magyar fegyelmi szabályzat alapján a legkisebb büntetés, amelyet rasszista megnyilvánulás esetén a testület kiszabhatott, a három hónapra szóló eltiltás. Ebből egy hónapot kell most letöltenie, két hónapot pedig felfüggesztett a bizottság. A döntés nem végleges, hiszen a fellebbezés után még hátravan a másodfok. Ugyanakkor a szabályaink szerint nem lehet például írásbeli figyelmeztetést vagy kisebb pénzbüntetést adni, amivel talán kevesebben vitatkoznának.”

„A »feka«, akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetés, hiszen ezzel általánosított és a bőrszínhez kapcsolt képességeket. Egy vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy milyen szavakat használ, hogyan fogalmaz, nyilatkozata ugyanis nagy tömegekhez jut el. Ezzel együtt remélem, Mészöly Géza tanult a hibájából” – mondta az ügy kapcsán az MLSZ elnöke. 

Csányi a sportlapnak adott interjújában – amely hétfőn jelenik meg nyomtatásban – szó esik majd  a bérletvásárlási rohamról, Gera Zoltán vezetőedzői kinevezéséről és az Izrael elleni mérkőzés kockázatairól is.

Nyitókép: Török Attila, NSO-archív

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­g­­ö­­s­­­ ­­l­­­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
tintapaca
2024. március 04. 16:57
Adok egy tanácsot Csányi Sándornak! Vonuljon vissza a futballtól és gyarapítsa tovább hatalmas vagyonát. A rasszita megnyilvánuls egy gumi fogalom, Azzal foglalkozzon az MLSZ, hogy az élvonalbeli csapatoknál hány külföldi szerződtethető - szeintem egy is sok -, mivel a hazai játékosok, elől szíják el ai lehetősget, és a pénzt, amely így nem marad nálunk. Mil vonzzon egy fradistát , ha az első csapatban csak a kapus a magyar? Meg lehetne vizsgálni, hogy a sok külföldi edző és játékos a menedzsereiken keresztül kiknek oszt vissza fizetéséből? Ha magyar edző élvonalbeli csapatnál kap megbízást, rögtönl elindul a lejáratás! Mészöly Géza ennek az áldozata. Mine a sok színesbőrű? . A titok a visszaosztás a külföldi edzőnek. Félévi, vagy egyévi játék után az Ububu Habudu menedzsere - arra hivatkozva, hogy a játékos játszott a magyar első osztályban, eladja a játékjogát egy másod-, vagy harmadosztályú német, vagy osztrák csapatnak. Láttam a valóságban, hogy így működik.
fekalogus
2024. március 04. 02:21
És nem lehetne, hogy kivételesen leszarja a Fifát? Nyilván a legenyhébb büntetést sem erre az esetre találták ki. Ennyire nem kell proaktívnak lenni. Időnként mindnyájan használunk ilyen szavakat, mert ez a normális. A pályán nem az irodalmi magyart beszélik, mint a színházban. Aki arra kíváncsi, az oda megy, nem focimeccsre.
ZZoltan
2024. március 04. 02:16
Ez a mocsok komcsi rabló Csányi azon kívűl, hogy serényen harcol a woke elmebaj térnyeréséért, Még a Nagy-Magyarország molinókat is kitiltotta a stadionokból - aztán a FIFA-ra fogta a rohadék. Aztán tevőlegesen szétverte a nemzeti érzelmű ultra mozgalmat, még ebből is inkább valami kis homokbárt csinálna. Minden megnyilvánulása a Csányinak a nemzeti oldal ellen van. Rossz kaftános komcsi rablóvezér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!