Kiderült: ennyi pénzért veheti meg az Újpestet a Mol

2024. március 20. 17:08

A szerződés értelmében az újpesti utánpótlásképzés is szintet léphet.

2024. március 20. 17:08
null

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal a hét elején bejelentette, hogy a MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az eddigi tulajdonos, Roderick Duchatelet által az elmúlt hetekben alapított, és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonjogát is birtokló Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100 százalékát.

Ezt is ajánljuk a témában

A licensztulajdonos cég vételára meghaladja a hatmilliárd forintot – írja a Népszava. A lap információi szerint a 6,2 milliárd kifizetésével egyúttal az újpesti utánpótlásképzés is szintet léphet. Mint írják,

a labdarúgóklubtól függetlenül működő UTE 200 millió forintot kap állami támogatásként az utánpótlás-nevelésre, míg az Újpest FC nulla forintot

– az egymás mellett működő két utánpótlásklub között azonban eddig nem volt átjárás. Ezt a gordiuszi csomót szeretné átvágni az új tulajdonos. Az elképzelés szerint a MOL fizikailag és infrastrukturálisan is egyesíteni kívánja a két utánpótlásbázist.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 23. 08:38
Mi vesszük meg,a benzinkutakon…🤷‍♂️
lististerc
2024. március 20. 19:22
Szerintem legalább 30 komoly start up vállalkozást támogathatna ennyi pénzből a MOL. (Aztán villoghatna velük)No mindegy, fatertól kicsalták a részvényt anno, úgyhogy nem az én dolgom.Hernádit azért elvinném egy zágrábi városnézésre...
Namond
2024. március 20. 18:29
Miből telik a MOL-nak erre a vásárlásra az extraprofitadó és a kiskereskedelmi adó után? Talán felmentést kaptak az adófizetés alól, a foci buzi Orvbántól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!