„Megijedtek Rózsa Sándortól, ilyen védekezzésel jobb ha nem is jutunk ki” – leszedték a keresztvizet a szerb válogatottról a saját szurkolóik!

2023. október 15. 16:32

A játékosok mellett a szövetségi kapitány Dragan Sztojkovicsnak is kijutott a kritikából.

2023. október 15. 16:32
MILENKOVIC, Nikola; SZOBOSZLAI Dominik

Bár a szerb futball koránt sincs olyan mélyen, mint a magyar futball volt a 2000-es években, egy-egy vereség után egészen hasonló kommentekkel lehet találkozni a szerb oldalakon, mint hazánkban egy évtizeddel ezelőtt.

A szerb sasok ugyan kijutottak a legutóbbi két világbajnokságra, de európai kontinensviadalon 2000 óta nem jártak, és most is rezeg a léc: 

Montenegró egy meccsel kevesebbet játszva csak két ponttal van lemaradva a szerbek mögött, akik, nem túlzás, az életükért lépnek pályára kedden Belgrádban. 

Emellett az is frusztrálhatja a szerb szurkolókat, hogy az elmúlt 3 évben nem termett sok babér se a válogatottnak, se a klubcsapataiknak a magyarok ellen: 2020 októberében 1-0-ra nyertek Rossiák Belgrádban a Nemzetek Ligája B divízióban (ez egyben az önálló Szerbia első meccse is volt Magyarország ellen), a visszavágó 1-1 lett. Most pedig egy hónap leforgása alatt kétszer is, oda-vissza vereséget szenvedtek a magyar válogatottal szemben. A Ferencváros pedig majdnem napra pontosan egy éve 2-1-re nyert a Crvena Zvezda ellen az Európa-ligában, és csoportelsőként végzett, miközben a szerbek a negyedik helyen kizúgtak. A Fradi ebben az évben is megvert már egy szerb csapatot: három hete a Csukaricski távozott 3-1-es vereséggel a Groupama Arénából.

Ezekkel a kudarcokkal szemben a szerbek mindössze egy barátságos meccsen elért 1-0-ás győzelmet, valamint egy Crvena Zvezda-Ferencváros 4-1-es sikert tudnak felmutatni. 

A szombati vereség azonban mintha újra előhozta volna a válogatottal szembeni kritikus hangokat: a Blic.rs nevű szerb portál cikkéhez érkezett kommentekből szemezgettünk.

Szégyen és gyalázat, a nagymamáink jobban játszottak volna” – méltatlankodott egy szurkoló, miközben egy másik megosztotta, hogy a sportágválasztás előtt gyerekeit le akarja beszélni a futballról, hiszen „annyi szép dolog van még, például a darts, a séta, az asztalitenisz”.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy másik kommentelő az edzőt, Dragan Sztojkovicsot kritizálta a taktikai felállás miatt, illetve azért, mert vélemény szerint nincs a válogatottnak stabil kezdőcsapata. (A szombati meccsen is 7 változtatást hajtott végre Sztojkovics a szeptemberi odavágóhoz képest.)

Ilyen védekezéssel jobb ha nem megyünk az Eb-re” – írta egy másik hozzászóló. 

Többen azt is megjegyezték, hogy egy kifejezetten gyenge csoportból kérdéses a kijutás, és az elmúlt években csak egyetlen szép eredményt tudtak elérni Mitrovicsék: a Portugáliában aratott vb-selejtezős győzelmet, amivel csoportelsőként tudtak kvalifikálni a katari tornára.

Megijedtek Rózsa Sándortól” – találta meg az „okot” egy újabb kommentelő, utalva a magyar B-közép meccs előtti koreográfiájára.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2023. október 16. 23:24
A Bebaszlairól készült vontatós kép is nagyon adja. :D
gegrolla
2023. október 16. 23:22
Megérdemlik a köcsök szerbek az 1-12-ért.És még mindig van törleszteni valónk, plusz a kamat!
gyaloggos
2023. október 16. 16:03
SZERBIA biztosan megnyeri a holnapi hazai meccsét, ők is ott lesznek az EB-n!
gyaloggos
2023. október 16. 16:02
MEGVÉDEM ezt a szerb válogatottat! NAGYON jó csapat ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!