Dollák Tamara bravúros bronzérmet nyert a budapesti birkózó Európa-bajnokságon

2022. április 02. 05:37

Dollák Tamara szenzációs teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett az 57 kilogrammosok versenyén pénteken a hazai rendezésű birkózó Európa-bajnokságon Budapesten a BOK Csarnokban, miután magabiztos versenyzéssel 7:2-re nyert Elvira Kamaloglu ellen a bronzmeccsen. Ezzel visszavágott török riválisának az U23-as Eb-n elszenvedett vereségért.

2022. április 02. 05:37
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint írtuk, a március 28. és április 3. között zajló budapesti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján a nőknél az 57 kilogrammos súlycsoportban Dollák Tamara tussal győzött a finn Jenna Hemiae ellen a selejtezőben. A negyeddöntőben viszont az UTE birkózója vereséget szenvedett az olimpiai bronzérmes bolgár Evelina Nikolovától. Utóbbi viszont beverekedte magát a döntőbe, így Dollák a vigaszágon a bronzéremért küzdhetett meg a török Elvira Kamalogluval pénteken.

A bronzmeccsen Dollák már 3:0-ra vezetett az első három perc végén, miután egy pontot kapott a török birkózó passzivitása miatt, valamint másodpercekkel a szünet előtt újabb két pontot szerzett egy szép mögé kerüléssel. A második menet elején az U23-as Eb-bronzérmesünk levitte ellenfelét, ez megint két pontot ért. Ezzel már 5:0-ás előnyre tett szert az újpestiek versenyzője. Azonban több mint egy perccel a vége előtt Kamaloglu le tudta vinni a magyar hölgyet, sőt, tusveszélyes helyzetet alakított ki, ám Dollák ki tudott fordulni a kritikus pozícióból, így tus helyett csak két pont jutott a törökök U23-as Európa-bajnokának.

Dollák Tamara (pirosban) és a török Elvira Kamaloglu a női birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. április 1-jén. A magyar versenyző nyert. MTI/Illyés Tibor

Ezután Dollák már szépen kivédekezte riválisa támadásait, így

7:2-re győzött a bronzmérkőzésen. Ezzel a 22 éves Dollák felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a lelkes hazai közönség buzdítása közepette.

„A végén minden egyes másodpercet számoltam. Rengeteget segített a közönség abban, hogy ezúttal nekem sikerült győznöm, ezúton is köszönöm a buzdítást. Három hete, Plovdivban szintén harmadik lettem, ám akkor maradt bennem némi hiányérzet. Most azonban elmondhatom, mindent kiadtam magamból, emiatt is vagyok most ennyire boldog!” – árulta el Dollák Tamara a helyszínen a Nemzeti Sportnak a bronzcsata után.

Az ukrán Alina Akobija nyerte meg az Eb-aranyérmet a női birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának viadalán a BOK Csarnokban.

 

Nyitókép: A bronzérmes Dollák Tamara a női birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. április 1-jén. MTI/Illyés Tibor

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. április 04. 22:50
Gratulálok a nagyszerű eredményhez, és további sikereket kÍvánok a kiváló sportolónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!