Kerékpárversennyel népszerűsítik a visegrádi együttműködést

2013. május 17. 18:55

Péntek délután elrajtolt az első V4 Kerékpárverseny Budapestről, amelynek célja a visegrádi együttműködés népszerűsítése. Az 533 kilométer hosszú verseny résztvevőit a szombati célba érkezéskor, Krakkóban a visegrádi országok külügyminiszterei köszöntik majd.

2013. május 17. 18:55

Péntek délután elrajtolt az első V4 Kerékpárverseny Budapestről, amelynek célja a húszéves múltra visszatekintő visegrádi együttműködés népszerűsítése – tájékoztatta az MTI-t a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának vezetője. 

Az 533 kilométer hosszú verseny résztvevőit a szombati célba érkezéskor, Krakkóban a visegrádi országok külügyminiszterei – köztük Martonyi János – köszöntik, míg az indulókat a rajt előtt Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Beata Stelmach a lengyel Külügyminisztérium helyettes államtitkára üdvözölte – tudatta közleményében Kaleta Gábor.

Tájékoztatása szerint Prőhle Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy a V4-ek együttműködése nem állhat csupán az államfők formális találkozóiból, a valódi közösség és közös tudat csak alulról építkező kezdeményezések sokaságából fejlődhet ki.

Napjainkban Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország egymást támogatva azon dolgozik, hogy tovább erősítse az országainkat összekötő szálakat – hangsúlyozta Beata Stelmach, aki rámutatott arra is, hogy Magyarország június végén veszi át a visegrádi négyek elnökségét Lengyelországtól.

A százezer eurós összdíjazású nemzetközi verseny résztvevői négy ellenőrző pont beiktatásával Szlovákián valamint Csehországon keresztül érkeznek meg a lengyelországi Krakkóba. A megmérettetésre tíz magyar csoport nevezett be, köztük a külügyi tárca munkatársai is próbára teszik magukat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. július 08. 10:40
Reggeli epe-ömlése van?
HSL
2013. május 18. 11:40
na ez kivételesen értelmes performansz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!