Lesz kerékpárút Poroszló és Tiszafüred között is

2013. április 17. 13:35

Megerősítik a 33-as főút burkolatát, és azzal párhuzamosan kerékpárutat alakítanak majd ki Poroszló és Tiszafüred, valamint biztosítani fogják a Tisza-hídon a kerékpáros közlekedést.

2013. április 17. 13:35

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közbeszerzést írt ki a 33-as főút Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszának 11,5 tonnás burkolaterősítési kivitelezési munkáira, eredményes pályáztatás esetén a munkálatok az idén ősszel kezdődnek és várhatóan 2015 nyarára befejeződnek – közölte a beruházó szerdán. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a teljes nyomvonalon, 37,7 kilométer hosszan megerősítik a burkolatot, emellett korszerűsítik a tiszafüredi Tisza-hidat, és belterületi csomópontot építenek Tiszafüreden.

A 33-as főúttal párhuzamosan Poroszló és Tiszafüred között kerékpárutat alakítanak ki, valamint a Tisza-hídon is biztosítani fogják a kerékpáros közlekedést. A kivitelezés közbeszerzési kiírása várhatóan év végén megjelenik.

A beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelmi szempontokra, 279 fát és 2390 cserjét telepítenek – írja közleményében a NIF.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!