Kerékpárkölcsönző-rendszer a nyugat-balatoni régióban

2012. június 14. 16:38

Hatvan kerékpárt állított forgalomba térségi pályázati forrásokból a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft – írja a Zalai Hírlap. A biciklik Keszthelyen, Zalakaroson, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön és Hévízen kölcsönözhetőek, ráadásul a hat település bármelyikén letehetőek, nem kell visszavinni azokat kölcsönzési helyükre.

2012. június 14. 16:38

Hatvan kerékpárt állított forgalomba térségi pályázati forrásokból a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft – írja a Zalai Hírlap. A 3,6 milliós beruházás az egész régiót szolgálja: Keszthelyen, Zalakaroson, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön és Hévízen (ahol már korábban megvalósult a beruházás) is kölcsönözhetőek a kerékpárok. A rendszer sajátossága, hogy bárhol leadhatók a biciklik: vagyis ha valaki Keszthelyen kölcsönzött kerékpárt, de Zalakarosról nem szeretne visszatekerni, akkor ott is leadhatja kétkerekűjét.

Tar László, a turisztikai iroda vezetője szerint a mostoha körülmények ellenére egész jól működik a kerékpáros turizmus a Balaton-régióban, aminek ez a fejlesztés szerinte újabb lendületet adhat, mivel azok is bejárhatják kerékpárral a környéket, akik nem hoztak magukkal biciklit a Balatonhoz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!