Több ezer alkalmazottat rúg ki a Microsoft is

2023. január 20. 07:44

Folytatódik a tech szektor mélyrepülése, egyre nagyobbak az elbocsátási hullámok.

2023. január 20. 07:44
null

Sajtóértesülések szerint a Microsoft tízezer főnél is nagyobb leépítést tervez a közeljövőben. Az óriásvállalat ezzel követi a technológiai szektorban kialakult elbocsátási trendet. A pár hete kezdődött és jelenleg is tartó folyamatban a Meta, a Twitter és az Amazon is több ezer embert bocsátott el a kereslet csökkenésére és a romló világgazdasági kilátásokra hivatkozva. 

18 ezer embert rúg ki az Amazon

Az elmúlt esztendő egyértelműen katasztrofálisan sikerült a Big Tech cégeknek. A gigászok mindannyian a makrogazdasági nehézségekre mutogattak, amikor sorban elkezdték bejelenteni a tömeges elbocsátásokat. Ki így, ki úgy reagálta le saját döntését: Elon Musk vállvonogatva , Zuckerberg kezét tördelve , az Amazon pedig az elhibázott létszámnövelésre hivatkozva.

A Microsoft alapvetően a mérnöki területen és a HR-részlegeken tervez leépítést – egyes források szerint a kirúgottak összlétszáma a 11 ezer főt is elérheti. A vállalatnak júniusi adatok szerint 221 ezer főállású alkalmazottja volt.

A Microsoft nem kívánta kommentálni a leépítésről szóló híreket. Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója a davosi Világgazdasági Konferencián szintén óvatosan kerülte a témát, és inkább azt hangsúlyozta, hogy a költségeket a technológiai fejlesztésekre, elsősorban a mesterséges intelligencia kutatási területére kell átcsoportosítani. 
A Microsoft az elemzői prognózisok alapján az elmúlt évek leglassabb növekedésével és az ebből eredő bevételi problémákkal számolhat.

 szintén óvatosan kerülte a témát, és inkább azt hangsúlyozta, hogy a költségeket a technológiai fejlesztésekre, elsősorban a mesterséges intelligencia kutatási területére kell átcsoportosítani.  A Microsoft az elemzői prognózisok alapján az elmúlt évek leglassabb növekedésével és az ebből eredő bevételi problémákkal számolhat.

Fotó: Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója 
(MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó Tamás
2023. január 20. 19:42
Korallszirtek közelében kezesbáránnyá válnak a cápák - na, ezt kéne az usa-nak megérteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!