Drágul a tojás szeptembertől

2022. augusztus 26. 12:55

Az energia- és takarmányárak növekedésével magyarázza a Tojástermelők Szövetsége, miért emelkedik tíz forinttal egy darab tojás ára pár napon belül.

2022. augusztus 26. 12:55
null

Az emelkedő energia- és takarmányárak, valamint a folyamatosan növekvő termelési költségek miatt szeptembertől a tojástermelők nettó tízforintos darabonkénti termelőiár-emelésre kényszerülnek – közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

A szövetség szerint az energiaárak mellett a súlyos aszály is nagy problémát okoz a termelőknek, akiknek egyre magasabb takarmányárakkal kell megbirkózniuk, így a jelenlegi költségszinten nem képesek a termelést finanszírozni. „Az áremelésre a biztonságos hazai ellátás érdekében is szükség van” – fogalmazott Sütő Zoltán, a Tojásszövetség elnöke, hozzátéve, hogy továbbra sincs tojáshiány, viszont az ellátás határához közelít a hazai szektor.

Mivel Európa más országaiban is hasonló problémákkal küzdenek a gazdák,

az euró/forint árfolyam miatt pedig nem várható az olcsó import megjelenése a magyar tojáspiacon,

a termelők remélik, hogy az áremelkedést nemcsak a fogyasztók, hanem a kereskedelmi szereplők, üzletláncok is elfogadják.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bursty
2022. augusztus 29. 01:41
Persze. Felkelt ma reggel és azt mondta, szeptembertől drágulok. Ha már mindenki, én is.
amca
2022. augusztus 28. 14:37
Kunczegábor bűnöző azt mondta? PIAC
Senki Alfonz
2022. augusztus 27. 22:19
Lassan a panellakók elkezdenek tojóst tartani a lakásban. Később jöhet a disznó is. Mint az oláhoknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!