Kína kiűzött egy amerikai hajót a vizeiről, az USA szerint ehhez nincs joga

2022. február 27. 21:34

A kínai kormány állítja, hogy januárban kiűzött egy amerikai hadihajót a vizeiről a Dél-kínai-tengeren lévő Paracel-szigetek közelében, mivel az engedély nélkül hajózott be a területére.

2022. február 27. 21:34
null
Fekete Kíra

Az USA szerint Kína fenyegetést jelent a szabad hajózásra

A Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) Déli Színtéri Parancsnoksága azzal vádolta meg a USS Benfoldot, hogy „illegálisan” hajózott a vizeire, így a PLA haditengerészeti és légi erői követték, majd figyelmeztették a hajót. 

Az amerikai haditengerészet cáfolja a kínai kormány állítását, szerintük a szigetek körül 

Az amerikai CNN hírportál szerint az amerikaiak azért küldtek hajókat az érintett területre, hogy teszteljék a kínai szuverenitási igényeket a régió felett.

Az USA hajózási fölényre törekszik a PLA szerint

Tian Junli alezredes, a (PLA) Déli Színtéri Parancsnokságának szóvivője a Weibo kínai közösségi oldalon egy bejegyzést tett közzé, amelyben azt állítja, hogy „az amerikaiak cselekedetei súlyosan megsértették Kína szuverenitását és biztonságát”.

A bejegyzés szerint a legutóbbi esemény „újabb bizonyíték arra, hogy az USA hajózási fölényre törekszik és militarizálja a Dél-kínai-tengert”.

– zárta közleményét a PLA.

Az amerikai haditengerészet 7. flottája szerint a PLA állításai „hamisak”: „A USS Benfold a nemzetközi jogot fenntartva hajtottuk végre ezt a műveletet”, amely „tükrözi elkötelezettségünket a hajózás szabadságának és a tengerek jogszerű használatának fenntartása mellett” – állítja az amerikai flotta.

Az amerikai haditengerészet azt is hozzátette, hogy szabadon hajóznak majd, mivel állításuk szerint „a Kínai Népköztársaság szabályai nem tudják elriasztani őket”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hokakoka
2022. február 25. 23:31
Hugyos Biden huzogatja az oroszlán bajszát. . Addig nem nyugszik ameddig nem robbantja ki a 3 ik világháborút.
B_kanya
2022. február 24. 21:42
"20 éve még Kína nem merte volna kihajtana az amerikai hadihajót." Merni merte volna, csak esetleg nem sikerül neki.
Volo
2022. február 24. 17:09
Így múlik el a dicsőség. A birodalom a züllés, a pusztulás útjára lépett. Már nem félnek tőle más birodalmak.
njohn
2022. február 24. 17:09
Csak kérdezem: KÍNAI hadihajók is elmehetnek a szabad tengereken egészen az USA tengeri határáig ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!