Veszített lendületéből a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben

2021. augusztus 19. 19:12

Az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult a feldolgozóipar bővülése az Egyesült Államok harmadik legnagyobb, közép-atlanti térségében augusztusban.

2021. augusztus 19. 19:12

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató értéke már a negyedik egymást követő hónapban csökkent, 19,4 pontra süllyedt a júliusi 21,9 pontról. Elemzők javuló értékre, 23 pontra számítottak augusztusra.    

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.    

A következő hat hónapra vonatkozó várakozások alindexe 15 ponttal, 33,7 pontra zuhant. Az új megrendelések alindexe 17,0 pontról 22,8 pontra nőtt, a ráfordítási árak alakulását tükröző alindex 69,7 pontról 71,2 pontra nőtt, a foglalkoztatási almutató 29,2 pontról 32,6 pontra emelkedett.    

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.    

Az amerikai gazdaság teljesítményének nagyjából közel 12 százalékát fedi le a feldolgozóipar.

(MTI, fotó: pixabay)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!