Mager Andrea: A MÁV-Volán integráció új szintre emeli a közösségi közlekedést

2021. július 09. 15:29

A MÁV-Volán integrációval létrejött csoportszemlélet új szintre emeli a közösségi közlekedés szervezését – mondta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a 71. Vasutasnap budapesti központi rendezvényén tartott tisztavató ünnepségen a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

2021. július 09. 15:29
null

Hozzátette, az integrációval magasabb szintű szolgáltatást lehet nyújtani az évente kiszolgálandó 800 millió utas számára.

Mager Andra kiemelte,

a MÁV-Volán integrációval megvalósul az egységes menetrend, a ráhordó hálózatok, csatlakozások fejlesztése, a jegy- és tarifaközösség.

A miniszter beszédében szólt arról, hogy a  MÁV-Volán csoportnál megállapodtak a 2023-ig tartó bérfejlesztésről. Ez mutatja a kormány elkötelezettségét a biztonságos életpálya és az állami vállalatok munkaerőpiaci versenyképességének megőrzése mellett – fűzte hozzá.

Mager Andrea elmondta, évről-évre elhivatott, magasan képzett, a nemzeti vasúttársaság jövőjéért elkötelezett tisztek gyarapítják azt a hagyományt, amely a MÁV-ot és Magyarországot erősebbé teszi.

A miniszter megköszönte a közösségi közlekedési szolgáltatásban dolgozók, köztük a vasutasok elkötelezettségét, hogy a járvány alatt helytálltak.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója ünnepi beszédében felidézte, hogy a tavalyi év nem várt kihívások elé állította az egész világot, így a MÁV-Volán-csoportot is. A vírusjárvány idején legnagyobb magyar közösségi közlekedési szolgáltatóként helyt kellett állniuk.

A 2021. január elsején létrejött MÁV-Volán integrációval Magyarországon modern, fenntartható és utasbarát közösségi közlekedés jött létre.

A fejlesztések nagyban segítik, hogy Magyarország  elérje az Európai Unióban célul kitűzött karbonsemlegességet – mondta a MÁV elnök-vezérigazgatója.

Az idén 189 vasúti tiszt végzett a Baross Gábor oktatási központban, és tett esküt a Vasutasnap központi rendezvényén.

A MÁV közleménye szerint a Vasutasnapon több kitüntetést adnak át.

A pénteki kiemelt fővárosi eseményeket követően szombaton országszerte juliális rendezvényekkel ünnepelnek – közölte a MÁV.

(MTI, fotó: MTI/Soós Lajos)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 09. 21:44
Ilyen integráció nem lehetséges. Nem sok településre jár vonat, ahova igen ott is nagyon sok helyen marha messze van a megálló a településtől belvárostól, autóbusz állomástól. Azaz csak igen kevés településen lehet kényelmesen vonatról buszra, buszról vonatra átszállni. Ami így óriási kellemetlenség lenne. Úgyhogy érdemesebb csak busszal utazni olyan relációkon, amelyeken csak vonattal ez lehetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!