Már a Porsche is elektromos kerékpárokat gyárt

2021. április 10. 19:49

Nemrég bemutatásra került a német autógyártó cég két legújabb elektromos terméke a Porsche Taycan Cross Turismo modellje mellett. Az e-kerékpárok szakértőjeként ismert Rotwild vállalattal együttműködve fejlesztették ki az eBike Cross és eBike Sport elektromos kerékpárokat.

2021. április 10. 19:49
null

Mindkét modellt a Porsche legelső elektromos járműve, a Taycan ihlette. Hasonlóságuk ellenére a kerékpárok különböző célra és más vevőkör kiszolgálására készültek. Az eBike sportot a városi közlekedésre, könnyebb utakra fejlesztették ki, míg az eBike Cross a keményebb terepek szerelmeseinek lehet jó választás. Vevőkör szempontjából mindenképp a minőséget és profizmust előnyben részesítő, környezetbarát módszereket kereső embereket célozzák meg.

Várhatóan tavasztól, három vázméretben lehet majd megvásárolni a Porsche márkakereskedőknél és néhány kerékpárüzlet speciális kínálatából.

Különlegesség a kormányon található színes kijelző, amely nem csak a sebességet, hanem a megtett utat és a hatótávolságot is valós időben mutatja. A magas minőségű alkatrészekről pedig a Shimano, Magura és Crankbrothers gondoskodott.

Bármelyik modell kerül célkeresztbe, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen a Porsche eBike Sport ára 10 700 dollár (3 248 000 Ft), míg az “olcsóbb” változat, vagyis az eBike Cross 8549 dollárért (2 595 000 Ft) vásárolható meg.

Igaz, hogy egy ilyen elektromos kerékpár igazi beruházást jelent, viszont rengeteget spórolhatunk, ha autó vagy tömegközlekedés helyett jó időben a kerékpárt választjuk. Emellett mentális és testi egészségünk megőrzésében is segít, pozitív hatást gyakorol környezetünkre, magáról a kerékpározás élményéről nem is beszélve.

A cikk szerzője Pál Fanni 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!